Κουτιά γεμάτα καλώδια μετατρέπονται σε έργα τέχνης

Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2019 21:55
A- A A+

Τριάντα υπαίθρια κουτιά κατανεμητών τηλεφωνίας με τα καλώδια του ΟΤΕ (ΚΑΦΑΟ) στο Εμπορικό Κέντρο της Αθήνας, με πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων, μετατρέπονται την Κυριακή 9 Ιουνίου σε ζωγραφικό «καμβά» έργων τέχνης.

Πρόκειται για την ανοιχτή εκδήλωση, υπό τον τίτλο «Athens Urban Gallery», που θα έχει ως πρωταγωνιστές 40 καλλιτέχνες που επελέγησαν από την ανοιχτή πρόκληση του δήμου Αθηναίων για να μετατρέψουν σε έργα τέχνης τους γνωστούς μας υπαίθριους κατανεμητές τηλεφωνίας.

Η δράση του δήμου Αθηναίων εντάσσεται στο πλαίσιο της αναβάθμισης του δημόσιου χώρου της πόλης και θα πραγματοποιηθεί, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 8 το βράδυ, στο Εμπορικό Τρίγωνο της Αθήνας και συγκεκριμένα στους κάθετους δρόμους της οδού Σταδίου, από την οδό Σοφοκλέους, μέχρι και την πλατεία Συντάγματος. Συνολικά συμμετείχαν 83 καλλιτέχνες με 128 προτάσεις.

Η πρωτοβουλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της δράσης καθαρισμού όψεων «This is Athens – Polis» και ένα από τα πιο κεντρικά ραντεβού είναι στη συμβολή των οδών Ερμού και Βουλής, ίσως το σταυροδρόμι με τα περισσότερα ΚΑΦΑΟ.

Όλες οι όψεις κτηρίων που καθαρίζονται, καθώς και τα κουτιά των κατανεμητών τηλεφωνίας (ΚΑΦΑΟ) που θα φιλοτεχνούνται, προστατεύονται με ειδική υδροφοβική επίστρωση anti-tagging, που αποτρέπει τις μουτζούρες.

Οι εργασίες πραγματοποιούνται από ειδικό συνεργείο, σε συνεργασία με τον δήμο Αθηναίων. Για διάστημα ενός έτους, το ειδικό αυτό συνεργείο καθαρισμού, ανταποκρίνεται σε κάθε νέο περιστατικό βανδαλισμού, «επιχειρώντας» σε διάστημα 48 ωρών από την καταγραφή του βανδαλισμού.

Παράλληλα, εκπαιδεύεται πενταμελής ομάδα δημοτικών υπαλλήλων του δήμου Αθηναίων, οι οποίοι θα υποστηρίξουν τη βιωσιμότητα του έργου μετά την ολοκλήρωση της πρωτοβουλίας καθαρισμού όψεων «This is Athens-Polis».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή