Ν. Φαρμάκης: Στόχος να μην χαθεί ούτε μία μέρα

Τρίτη, 04 Ιουνίου 2019 09:03
UPD:09:07
INTIME NEWS/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ
A- A A+

«Ένας πρώτος στόχος που έχουμε είναι να μην χαθεί ούτε μία μέρα» δηλώνει ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, σημειώνοντας ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα επιδιώξει να ενημερωθεί πλήρως για όλες τις εκκρεμότητες.

«Ευελπιστούμε ότι προς αυτή την κατεύθυνση θα έχουμε τη βοήθεια της απερχόμενης περιφερειακής αρχής, καθώς και του συνόλου των παρατάξεων και των νυν ή νεοεκλεγέντων περιφερειακών συμβούλων» αναφέρει σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως επισημαίνει, μεταξύ των προτεραιοτήτων που έχει θέσει, είναι «η εφαρμογή του σχεδιασμού μας, ώστε η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αφενός να ανοιχτεί πραγματικά στην τοπική κοινωνία και αφετέρου να διαμορφώσει τις συνθήκες διαπεριφερειακών και διεθνών συνεργασιών, προκειμένου ένας νέος 'άνεμος' εξωστρέφειας να φυσήξει στην περιοχή».

«Ευθύς εξαρχής θα θέσουμε σε λειτουργία ένα σχέδιο βελτίωσης της λειτουργίας της περιφέρειας, ως διοικητική δομή, ώστε εκτός από το "τεχνοκρατικό" κομμάτι, δηλαδή απλοποίηση διαδικασιών, ενίσχυση των υπηρεσιών, απορροφητικότητα ΕΣΠΑ, κλπ. να ενισχυθεί και το "πολιτικό" - ή "αυτοδιοικητικό" - βάρος της περιφέρειας, με έμφαση στην οικονομική και παραγωγική ανασυγκρότηση, αλλά και στην επιτάχυνση των διαδικασιών υποδοχής και προώθησης επενδύσεων» προσθέτει.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή