Εφετείο: Αθώοι για τις κακουργηματικές κατηγορίες οι εννέα Κούρδοι που είχαν συλληφθεί το 2017

Τετάρτη, 15 Μαΐου 2019 12:16
UPD:12:21
FOSPHOTOS /ALEXANDROS KATSIS
A- A A+

Αθώοι για όλες τις κακουργηματικού βαθμού κατηγορίες που τους είχαν αποδοθεί κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, οι εννέα Κούρδοι που είχαν συλληφθεί στην Αθήνα τον Νοέμβριο του 2017, λίγες ημέρες πριν την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το δικαστήριο κήρυξε αθώους τους εννέα αλλοδαπούς για τα κακουργήματα της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, της διακεκριμένης οπλοκατοχής και της κατοχής εκρηκτικών υλών.

Έξι από τους κατηγορούμενους κηρύχθηκαν ένοχοι για πλημμεληματικού βαθμού αδικήματα και συγκεκριμένα, για τα αδικήματα της απλής οπλοκατοχής, της κατοχής κροτίδων και της πλαστογραφίας, για τα οποία καταδικάστηκαν σε συνολική ποινή φυλάκισης δύο ετών και χρηματική ποινή 900 ευρώ στον καθένα με αναστολή. 

Απαλλακτική πρόταση για το βασικό σκέλος του κατηγορητηρίου που αφορούσε τη συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση είχε υποβάλει και η εισαγγελέας Έδρας.

Σε δηλώσεις τους οι συνήγοροι των εννέα Κούρδων αναφέρθηκαν σε «δίκαιη απόφαση του δικαστηρίου» τονίζοντας πως τα ευρήματα σε βάρος των εντολέων τους ήταν πενιχρά και γι' αυτό οδήγησαν σε απαλλαγή τους.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή