Ερντογάν: Αναμένουμε τη στήριξη του ΝΑΤΟ

Δευτέρα, 06 Μαΐου 2019 19:19
UPD:19:22
REUTERS/HANDOUT
A- A A+

Μήνυμα στο ΝΑΤΟ να στηρίξει και σεβαστεί τα δικαιώματα της Τουρκίας έστειλε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τονίζοντας πως «η χώρα μας είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα δικαιώματά της και τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων.

Μιλώντας σε ειδική στη σύνοδο της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας που πραγματοποιείται στην Κωνσταντινούπολη, στο πλαίσιο της επίσκεψης του γ.γ. του ΝΑΤΟ στην Τουρκία, ο Ερντογάν συμπλήρωσε πως μπορεί «η χώρα μας σε κάποια πεδία να έχει διαφορετική άποψη. Αλλά η προτεραιότητα αυτής της συμμαχίας να αγωνίζεται με συνέπεια μαζί έναντι της κοινής απειλής αποτελεί όρο. Τα μεγαλύτερα προσκόμματα που υπάρχουν εδώ θα δώσουν το μεγαλύτερο πλήγμα στη συμμαχία μας, στο κύρος της συμμαχίας».

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ακόμη πως απορρίπτει τους ισχυρισμούς σύμφωνα με τους οποίους η συμφωνία της για την αγορά των ρωσικών πυραυλικών αμυντικών συστημάτων S-400 σημαίνει πως η Άγκυρα ψάχνει για εναλλακτικές στις διεθνείς σχέσεις της.

Οι σχέσεις που έχει αναπτύξει η Τουρκία με διάφορες χώρες στην περιοχή δεν είναι εναλλακτικές αλλά συμπληρωματικές, είπε ο Τούρκος πρόεδρος, προσθέτοντας: «Δεν αποδεχόμαστε την προσπάθεια αναζωπύρωσης της συζήτησης για τους S400. Για να μπορεί κάποιος να κάνει εικασίες για τους ελιγμούς μας θα πρέπει να γίνει αντιληπτή η ιστορία και η γεωγραφική μας θέση. Δίνουμε σημασία στο να είναι λίμνη ειρήνης η Μεσόγειος την οποία βλέπουμε ως λίκνο του πολιτισμού. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι μας αναλογεί και να προσπαθούμε να αναπτύσσουμε νέες ιδέες».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από KYΠE, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή