Παναγία των Παρισίων: Στα 300 εκατ. ευρώ οι δωρεές των δισεκατομμυριούχων της Γαλλίας

Τρίτη, 16 Απριλίου 2019 12:21
UPD:12:24
REUTERS/GONZALO FUENTES
A- A A+

Απαντώντας στην σχετική έκκληση του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, οι μεγιστάνες των οίκων πολυτελών αγαθών στη Γαλλία, έχουν δεσμευθεί μέχρι στιγμής να προσφέρουν 300 εκατ. ευρώ για την ανοικοδόμηση του καθεδρικού ναού της Παναγίας των Παρισίων. 

Την αρχή έκανε ο Φρανσουά Ενρί Πινό του Kering (Gucci) ανακοινώνοντας μία δωρεά 100 εκατ. ευρώ.  Ο μεγάλος ανταγωνιστής του, η οικογένεια Αρνό, που ελέγχει τον όμιλο πολυτελών αγαθών LVMH απάντησε λίγο αργότερα ανακοινώνοντας δωρεά ύψους 200 εκατ. ευρώ, καθώς και προσφορά πόρων που έχουν να κάνουν με την αρχιτεκτονική και τον σχεδιασμό κτηρίων.

Ο Μπερνάρ Αρνό, βασικός μέτοχος του ομίλου LVMH Ηennessy Louis Vuitton και τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, με περιουσία 90,4 δισ. δολαρίων, τόνισε στην ανακοίνωσή του πως η Notre Dame είναι ένα βασικό κόμμάτι της ιστορίας της Γαλλίας.  

EURONEWS

Έκακτη βοήθεια ύψους 10 εκατ. ευρώ θα αποδεσμεύσουν άμεσα και οι τοπικές αρχές, οι οποίες ενημέρωσαν πως όσοι πολίτες θέλουν να πραγματοποιήσουν δωρεές μπορούν να το κάνουν μέσω του μη κερδοσκοπικού οργανισμού, Fondation du Patrimoine. 

Πηγή: Bloomberg

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή