Συνάντηση υπουργού Δικαιοσύνης με συνδικαλιστές σωφρονιστικών υπαλλήλων

Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019 19:56
UPD:20:00
INTIME NEWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ
A- A A+

Διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης και της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας είχε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου και ο γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Ευτύχης Φυτράκης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο υπουργός ενημέρωσε τους εργαζόμενους για τις προσπάθειες που καταβάλλονται, ώστε το ταχύτερο δυνατό να ενισχύσουν τα καταστήματα κράτησης οι 557 υπάλληλοι που έχουν επιλεγεί από το ΑΣΕΠ, να εξασφαλιστεί η παροχή στολής (σε χρήμα ή είδος), να βελτιωθεί η υγειονομική περίθαλψη, να αναγνωριστεί μισθολογικά η συνεισφορά των δικαστικών υπαλλήλων κ.ά..

 Επίσης, κατά τη διάρκεια των συναντήσεων τέθηκαν εκ μέρους των εργαζομένων ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια και τη στελέχωση των φυλακών, την ιεραρχική εξέλιξη και τις βαθμίδες των υπαλλήλων, την υγειονομική περίθαλψη και το διαχωρισμό των κρατούμενων, τη βελτίωση του τεχνικού εξοπλισμού των φυλακών.

Τέλος, εκ μέρους του κ. Καλογήρου δόθηκε η διαβεβαίωση ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης «είναι ανοιχτό σε προτάσεις των εργαζομένων που συμβάλλουν στην επίλυση των προβλημάτων».

naftemporiki.gr

 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή