'Εως και τον Οκτώβριο η παραχώρηση γης σε αγρότες - ανέργους

Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019 19:04
UPD:19:08
Eurokinissi/EUROKINISSI
A- A A+

Νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή για την παραχώρηση αγροτικής γης σε αγρότες και ανέργους αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ, το υπουργείο θα προχωρήσει στην παράταση παραχώρησης της χρήσεως αγροτικών ακινήτων σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες ή άνεργους εγγεγραμμένους στο μητρώο ανέργων του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), μετά από σχετικό αίτημα της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ).

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «λόγω αδυναμίας των Περιφερειών να εφαρμόσουν τον ν. 4061/12, στο σύνολο των εκτάσεων αναφοράς του και με το κίνδυνο να μείνουν εκτάσεις αναξιοποίητες επειδή έχουν λήξει οι παρατάσεις παραχώρησης από τις οικείες Περιφέρειες, με βάση την παράγραφο 2 του άρθρου 141 του ν. 4537/18 (ΦΕΚ Α' 84/15-05-2018), γνωστοποιούμε ότι η εν λόγω νομοθετική ρύθμιση θα καλύψει την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο έως την 31-10 -2019».

Σημειώνεται ότι η επικείμενη νομοθετική ρύθμιση θα δώσει πρόσθετη δυνατότητα στους περιφερειάρχες να παραχωρούν για την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο (που λήγει την 31-10-2019), τις αδιάθετες εκτάσεις σε νέους γεωργούς και επαγγελματίες αγρότες.

Τέλος, το ΥΠΑΑΤ μέσω της ανακοίνωσής τους καλεί τις Περιφέρειες «να συνεχίσουν την διαδικασία εφαρμογής του ν. 4061/12 για την παραχώρηση των αγροτικών εκτάσεων διότι δεν θα δοθεί άλλη αναβολή εφαρμογής του νόμου».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή