Σωφρονιστικοί: Κρατούμενος των φυλακών Λάρισας ξυλοκόπησε δύο υπαρχιφύλακες

Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019 14:52
UPD:14:57
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
A- A A+

Τον ξυλοδαρμό δύο υπαρχιφυλάκων από αλλοδαπό κρατούμενο μέσα στις φυλακές της Λάρισας καταγγέλλει η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος.

Όπως αναφέρει, χθες το πρωί, στη δεύτερη μεγαλύτερη φυλακή της χώρας, δύο υπαρχιφύλακες γρονθοκοπήθηκαν άγρια στο πρόσωπο και στο σώμα από αλλοδαπό κρατούμενο κατά τη διάρκεια του επισκεπτηρίου και, «αντί να επιστρέψουν στο σπίτι τους, όπως όλοι οι άλλοι εργαζόμενοι όταν σχολάνε από τη δουλειά τους, οδηγήθηκαν πρώτα στο νοσοκομείο».

Η Ομοσπονδία υποστηρίζει ότι «η βία, οι δολοφονίες, οι συμπλοκές, τα ναρκωτικά και οι θάνατοι κρατουμένων αποτελούν το εβδομαδιαίο πλέον δελτίο συμβάντων των ελληνικών φυλακών».

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι δηλώνουν ότι στέκονται αλληλέγγυοι στο πλευρό όλων των εργαζομένων που πασχίζουν, μοχθούν μόνοι τους καθημερινά, κάτω από αντίξοες, επικίνδυνες και άθλιες συνθήκες εργασίας, ασκώντας εύορκα το καθήκον τους.

Το ίδιο αλληλέγγυοι δηλώνουν και για το σύνολο των κρατουμένων που καθημερινά υφίστανται τη βία από συγκρατούμενούς τους, με αποτέλεσμα ο εργασιακός χώρος να έχει καταντήσει σε χώρο δοκιμασίας, τόσο για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, όσο και για την πλειοψηφία των κρατουμένων.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή