Στο τραπέζι αμερικανικές κυρώσεις κατά της Τουρκίας για τους S-400

Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2019 20:39
UPD:20:54
Wikipedia
A- A A+

Το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας περιλαμβάνει το νομοσχέδιο προϋπολογισμού των ΗΠΑ για το 2019, για την περίπτωση που η Άγκυρα αποφασίσει να ολοκληρώσει κανονικά τη διαδικασία παραλαβής του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400.

Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται τροπολογία που ζητεί από το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών και το υπουργείο Άμυνας να συντάξουν νέα έκθεση, στην οποία θα γίνεται η περιγραφή τους είδους των αμερικανικών κυρώσεων.

Στο ίδιο νομοσχέδιο προβλέπεται ότι κανένας από τους διαθέσιμους πόρους δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί για να διευκολύνει την παράδοση των μαχητικών αεροσκαφών F-35 σε «έδαφος της Τουρκικής Δημοκρατίας» πριν από την σύνταξη και παράδοση της επίμαχης έκθεσης στο Κογκρέσο.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του τουρκικού κοινοβουλίου Βολκάν Μποζκίρ, δήλωσε ότι η Άγκυρα θα προχωρήσει κανονικά με την αγορά του αντιπυραυλικού συστήματος S-400 από τη Ρωσία.

Αν και μέλος του ΝΑΤΟ, η Τουρκία έχει επανειλημμένως επισημάνει ότι έχει δεσμευτεί να αγοράσει το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα παρά τις προειδοποιήσεις της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας ότι οι S-400 δεν μπορούν να ενσωματωθούν στο σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας του ΝΑΤΟ.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή