ΠΓΔΜ: Αλλάζουν οι πινακίδες σε «Βόρεια Μακεδονία» - Αναμένει τη ρηματική διακοίνωση

Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2019 17:37
UPD:17:42
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
A- A A+

Για την αλλαγή της ονομασίας της, σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», ετοιμάζεται η ΠΓΔΜ, η οποία αναμένει τη ρηματική διακοίνωση από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, που θα ενημερώνει ότι ολοκληρώθηκε από την Ελλάδα η διαδικασία της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών και του πρωτοκόλλου ένταξης της ΠΔΓΜ στο ΝΑΤΟ, οπότε ξεκινούν και οι υποχρεώσεις των Σκοπίων.

Ήδη, τις πρώτες πρωϊνές ώρες αφαιρέθηκαν τα γράμματα με την σημερινή ονομασία της χώρας, «Δημοκρατία της Μακεδονίας», από το κτήριο της κυβέρνησης, στο κέντρο των Σκοπίων και στη θέση τους θα τοποθετηθούν νέα γράμματα με την καινούρια ονομασία της χώρας «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό θα συμβεί αύριο, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του κτηρίου όπου στεγάζεται η κυβέρνηση, κατά την οποία θα τοποθετηθεί η σημαία του ΝΑΤΟ.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο πρωθυπουργός της χώρας Ζόραν Ζάεφ και σε αυτήν θα παραστούν εκπρόσωποι του επιτελείου του ΝΑΤΟ και πρέσβεις των κρατών -μελών της Συμμαχίας στα Σκόπια.

Τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων εικάζουν πως οι πρώτες νέες πινακίδες με το καινούριο όνομα της χώρας θα τοποθετηθούν στις συνορικές διελεύσεις της χώρας με την Ελλάδα, κατά πάσα πιθανότητα στη συνοριακή διάβαση της Γευγελής (Μπογκορόντιτσα), απέναντι από το τελωνείο των Ευζώνων.

Επιπλέον, οι αρχές στα Σκόπια θα ενημερώσουν τα Ηνωμένα Έθνη και όλους τους περιφερειακούς και διεθνείς οργανισμούς ότι έχει τεθεί σε ισχύ η Συμφωνία των Πρεσπών και θα ζητήσουν από αυτές τις χώρες να χρησιμοποιούν από τώρα και στο εξής το νέο όνομα της χώρας.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, ΙΒΝΑ

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή