Π. Πολάκης: Δικαστικές υποθέσεις καθυστερούν αδικαιολόγητα

Τετάρτη, 02 Ιανουαρίου 2019 18:49
UPD:03/01/2019 10:19
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
A- A A+

Για αδικαιολόγητες καθυστερήσεις σε δικαστικές υποθέσεις κάνει λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, σημειώνοντας πως «μετά από τόσο χρονικό διάστημα που έχει παρέλθει, προφανώς δεν είναι -μόνο- τυχαίο».

Σε ανάρτησή του, ο κ. Πολάκης διατυπώνει σειρά ερωτημάτων για καθυστερήσεις στη δικαστική εξέλιξη υποθέσεων, καθώς όπως σημειώνει «έχω προσωπικά συνεισφέρει στην αποκάλυψη αρκετών από αυτές τις δυσώδεις υποθέσεις εδώ και 2,5 χρόνια με διαβίβαση στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές πληθώρας αποδεικτικών στοιχείων, τα οποία αποκαλύπτουν χωρίς αμφιβολία διασπάθιση δημοσίου χρήματος και δυστυχώς η προανάκριση ή ακόμα χειρότερα η ανάκριση καρκινοβατεί».

Ο κ. Πολάκης ονοματίζει δικαστικούς λειτουργούς, ενώ σημειώνει πως δεν έχουν κληθεί για ανάκριση εμπλεκόμενοι στην υπόθεση Novartis και μέλη της «συμμορίας» -όπως τονίζει- του ΚΕΕΛΠΝΟ. Επιπλέον, αναφέρεται και στον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

Ο αναπληρωτής υπουργός σημειώνει επίσης πως ο ίδιος πήγε «τόνους χαρτιά και στοιχεία» στην εισαγγελία διαφθοράς, ενώ αναφερόμενος στον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος νωρίτερα είπε πως ο κ. Πολάκης πρέπει να διωχθεί για εσχάτη προδοσία, τόνισε πως «για εσχάτη προδοσία εναντίον της Ελλάδας και του λαού της πρέπει να πάνε αυτοί που χρεοκόπησαν και κατέκλεψαν τη χώρα μας και όχι εμείς που τα αποκαλύψαμε και αναστρέψαμε την πορεία της ληστείας και τη φτωχοποίηση του λαού».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή