Ο Μάλερ αποκαλύπτει στοιχεία της έρευνας για τους συνεργάτες του Τραμπ

Παρασκευή, 07 Δεκεμβρίου 2018 14:47
UPD:14:50
REUTERS/VINCENT KESSLER
A- A A+

Λεπτομέρειες για την έρευνα που έχει κάνει έξαλλο τον Ντόναλντ Τραμπ, και πιο συγκεκριμένα με ποιον ακριβώς τρόπο οι στενοί συνεργάτες τού Αμερικανού προέδρου βοήθησαν ή δυσκόλεψαν το έργο του, πρόκειται να δώσει σήμερα ο ειδικός ανακριτής Ρόμπερτ Μάλερ.

Τον περασμένο μήνα, ο Μάλερ κατηγόρησε τον πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, τον Πολ Μάναφορντ, ότι παραβίασε τη συμφωνία λέγοντας ψέματα στους εισαγγελείς και θα κατέθετε γι’ αυτά σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στην Ουάσιγκτον. Η διαδικασία αυτή θα μπορούσε να ρίξει φως στις επιχειρηματικές δραστηριότητές του ή στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για τα συμφέροντα του Κρεμλίνου στην Ουκρανία.  

Ο Μάναφορντ, ο οποίος επιμένει ότι υπήρξε ειλικρινής στην έρευνα του Μάλερ σχετικά με τις σχέσεις συνεργατών του Τραμπ με τη Μόσχα, εργάστηκε στην ομάδα του Τραμπ για τρεις μήνες, το 2016.

Εκτός από τον Μάναφορντ, ο Μάλερ θα αναφερθεί και στον πρώην δικηγόρο του Αμερικανού προέδρου, τον Μάικλ Κοέν. Ο πρώην δικηγόρος του Τραμπ δήλωσε ένοχος για οικονομικά εγκλήματα τον Αύγουστο και την περασμένη εβδομάδα ομολόγησε ότι είχε ψευδορκήσει στο Κογκρέσο αναφορικά με την έρευνα του Μάλερ.

Το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί σε τυχόν νέες πληροφορίες του ειδικού ανακριτή σχετικά με την παραδοχή του Κοέν, την περασμένη εβδομάδα, ότι ζήτησε βοήθεια από το Κρεμλίνο για την κατασκευή ουρανοξύστη του Τραμπ στη Μόσχα, στα τέλη της προεκλογικής εκστρατείας του 2016.

Η έρευνα του Μάλερ έχει κάνει έξω φρενών τον Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε σχέση συνεργατών του με τη Ρωσία και κατηγορεί τον ειδικό ανακριτή ότι τους ασκεί ασφυκτικές πιέσεις να καταθέσουν εναντίον του.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή