Γιορτάζει η Πολωνία στον Μαραθώνιο της Αθήνας

Τρίτη, 06 Νοεμβρίου 2018 13:42
UPD:13:43
REUTERS/FABRIZIO BENSCH

Η Πολωνία έχει μακρά παράδοση στον κλασικό αθλητισμό, με απόδειξη τη μεγάλη παρουσία δρομέων τα προηγούμενα χρόνια στον Μαραθώνιο της Αθήνας.

Στη φετινή διοργάνωση του 36ου αυθεντικού Μαραθώνιου, στις 11 Νοεμβρίου, θα υπάρχει μια ξεχωριστή σχέση συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες.

Για την Πολωνία είναι μια ιδιαίτερη στιγμή, επειδή γιορτάζει την 100ή επέτειο επανάκτησης της ανεξαρτησίας της, μετά τη Συνθήκη των Βερσαλλιών. Αυτή η σημαντική για το πολωνικό έθνος επέτειος θα εορταστεί στην Αθήνα και στον αυθεντικό Μαραθώνιο.

Στο πλαίσιο της ελληνοπολωνικής συνεργασίας θα υπάρξουν δράσεις που αναδεικνύουν τις άριστες σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες και προάγουν το πνεύμα αλληλεγγύης και φιλίας τους, με τον αθλητισμό να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Στην ERGO MARATHON EXPO 2018, που θα λειτουργήσει όπως κάθε χρόνο στο κλειστό γυμναστήριο Φαλήρου και στην εγκατάσταση του Τάε Κβο Ντο, θα υπάρχει ειδικό περίπτερο της Πολωνίας, όπου ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να λάβει αναμνηστικά, που σχετίζονται με τον αυθεντικό Μαραθώνιο.

Οι πύλες της ERGO MARATHON EXPO 2018 θα ανοίξουν την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου και θα παραμείνουν προσβάσιμες στο κοινό ως το Σάββατο, 10 Νοεμβρίου. Η παρουσία των Πολωνών δρομέων και στον 36ο αυθεντικό Μαραθώνιο θα είναι εντυπωσιακή, καθώς 706 περίπου δρομείς θα πάρουν μέρος σε αυτόν.

Ανάμεσά τους και η πρέσβης της Πολωνίας στην Αθήνα, Άννα Μπαρμπάζακ, που θα αγωνιστεί στον πρωινό αγώνα των 5 χιλιομέτρων, θέλοντας με τη σειρά της να τιμήσει την ανεξαρτησία της πατρίδας της και τη διοργάνωση.

Επίσης, περισσότερα από 100 παιδιά από το πολωνικό σχολείο θα είναι ανάμεσα στους 55.000 συνολικά δρομείς που θα λάβουν μέρος στον Μαραθώνιο και στους άλλους αγώνες που θα διεξαχθούν παράλληλα.

Από την πλευρά των διοργανωτών του αυθεντικού Μαραθώνιου, θα υπάρξει βράβευση των πρώτων τριών ανδρών και πρώτων τριών γυναικών από την Πολωνία, σύμφωνα με την κατάταξή τους στη Μαραθώνια διαδρομή.

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις