Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Θετική η παρέμβαση του Αρείου Πάγου, συμφωνα με την Πολιτική Αγωγή

Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2018 23:30
UPD:23:32
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗ

Θετικά κρίνει η Πολιτική Αγωγή την εντολή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για αναζήτηση τυχόν ρατσιστικών κινήτρων στη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου.

Οι δύο συνήγοροι της οικογένειας του 33χρονου, Άννυ Παπαρούσου και Χρύσα Πετσιμέρη, τάσσονται υπέρ της παρέμβασης της Εισαγγελέως, τονίζοντας ωστόσο, ότι η διερεύνηση του εγκλήματος απαιτεί «την συμμετοχή των αρμόδιων αρχών».

Άλλωστε, όπως επισημαίνουν, 25 μέρες μετά το «αποτρόπαιο έγκλημα η δικογραφία παραμένει ατελής».

Ολόκληρη η δήλωση των εκπροσώπων της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου:

«Η παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου βρίσκει κατ’ αρχήν σύμφωνη την πολιτική αγωγή στην υπόθεση του Ζαχαρία Κωστόπουλου. Ταυτόχρονα όμως πρέπει να επισημάνουμε ότι η διερεύνηση του εγκλήματος απαιτεί την συμμετοχή των αρμόδιων αρχών με σκοπό τουλάχιστον την διακρίβωση των στοιχείων των εμπλεκομένων στη βάρβαρη εξόντωση του παθόντος.

Αναγκαίος όρος για να αναδειχθούν οι περιστάσεις υπό τις οποίες έγινε η επιλογή του θύματος, όπως προβλέπει το άρθρο 81 Α του ποινικού κώδικα για το έγκλημα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, είναι η συνδρομή των αστυνομικών αρχών με την παροχή κρίσιμων στοιχείων, όπως είναι η ταυτοποίηση των εμφαινομένων προσώπων σε καίρια σημεία της απεικόνισης του περιστατικού.

Εξίσου κρίσιμη κρίνουμε την διεξαγωγή ερευνών με επίκεντρο τους κατηγορουμένους και λοιπούς υπόπτους για την τέλεση άδικων πράξεων κατά του θανόντος. Εικοσιπέντε μέρες μετά από αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα, η δικογραφία παραμένει ατελής και ο βασανιστικός θάνατος του Ζακ Κωστόπουλου αδικαίωτος.

Ως πληρεξούσιες δικηγόροι πολιτικής αγωγής, ζητούμε την άμεση διερεύνηση της αλήθειας και την ορθή και πλήρη απόδοση ευθυνών».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή