Κύπρος: Σχολεία-φρούρια μετά το περιστατικό απαγωγής μαθητών

Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2018 11:40
UPD:11:43
INTIME NEWS/INTIMEnews
A- A A+

Σειρά μέτρων για την ασφάλεια σε όλα τα σχολεία θα λάβει το υπουργείο Παιδείας της Κύπρου, μετά το περιστατικό της απαγωγής, που έληξε αίσια, των δύο ανήλικων μαθητών από σχολείο της Λάρνακας.

Τα μέτρα, τα οποία θα ληφθούν σε συνεννόηση με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, τις σχολικές εφορείες και τους οργανωμένους γονείς, είναι: Ψηλές περιφράξεις στα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία και τοποθέτηση θυροτηλεφώνων στις εισόδους όλων των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων, προκειμένου να γίνεται έλεγχος ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει στην κάθε σχολική μονάδα.

Επίσης, θα τοποθετηθούν φύλακες στα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία  7 έως 8 το πρωί, για να διαφυλάσσεται η ασφάλεια των μαθητών πριν κτυπήσει το πρώτο κουδούνι.

Επίσης θα υπάρξουν επιμορφωτικές συναντήσεις για τους εκπαιδευτικούς, ώστε να συμβουλεύουν τα παιδιά να είναι υποψιασμένα σε περίπτωση που βρεθούν αντιμέτωπα με περιστατικά ανάλογα της πρόσφατης απαγωγής των δύο μαθητών.

Εξετάζεται, τέλος, το ενδεχόμενο έκδοση κάρτας για τους κηδεμόνες των μαθητών, την οποία θα επιδεικνύουν σε περίπτωση που θέλουν για οποιοδήποτε λόγο να παραλάβουν τα παιδιά τους κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των μαθημάτων.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή