Θεσσαλονίκη: Σοβαρά επεισόδια στον καταυλισμό προσφύγων στα Διαβατά

Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2018 09:39
UPD:09:41
thestival.gr
A- A A+

Σοβαρά επεισόδια μεταξύ μεταναστών σημειώθηκαν στο κέντρο φιλοξενίας στα Διαβατά Θεσσαλονίκης στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου, με πετροπόλεμο μεταξύ δύο ομάδων των τριάντα ατόμων. Από τη μία πλευρά Κούρδοι πρόσφυγες από το Ιράκ και από την άλλη Αφγανοί, Αλγερινοί και Μαροκινοί.

Σύμφωνα με το thestival.gr, ακολούθησαν μάχες σώμα με σώμα κατά τις οποίες ένας νεαρός τραυματίστηκε με μαχαίρι στα πλευρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ λίγο αργότερα διακομίστηκε στο νοσοκομείο και η σύζυγός του εξαιτίας λιποθυμικού επεισοδίου.

THESTIVAL GR

Χρειάστηκε να περάσει αρκετή ώρα και να παρέμβουν δύο διμοιρίες των ΜΑΤ και αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Οι δύο ομάδες αποτραβήχτηκαν στις περιοχές τους, όμως, δεν μπήκαν στα κοντέινερς. Για να μην εκτραχυνθεί εκ νέου η κατάσταση, μία διμοιρία της ΥΜΕΤ παρέμεινε στο εσωτερικό του κέντρου καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν αργά το βράδυ της Τετάρτης.

Η αύξηση του αριθμού των προσφύγων που έχουν ενταχθεί στο κέντρο τον τελευταίο μήνα σε συνδυασμό με το επικίνδυνο μείγμα των διαφορετικών εθνικοτήτων που φιλοξενούνται εκεί καθιστούν το πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου σε Μόρια της βόρειας Ελλάδας.

Οι αντεγκλήσεις μεταξύ των προσφύγων στον καταυλισμό είναι καθημερινές και συχνά η κατάσταση βγαίνει εκτός ελέγχου.

THESTIVAL.GR

Οι δύο αστυνομικοί που βρίσκονται στη είσοδο του καταυλισμού αδυνατούν να αστυνομεύσουν το κέντρο φιλοξενίας και κάθε φορά που προκαλούνται επεισόδια καλούνται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για να επιβάλουν την τάξη.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή