Πλημμύρες Μάνδρας: Περισσότερα από 10 άτομα καλούνται από τον εισαγγελέα ως ύποπτοι

Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018 15:41
UPD:18:26
REUTERS/ALKIS KONSTANTINIDIS
A- A A+

Για τα αδικήματα της πρόκλησης πλημμύρας από αμέλεια, της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή, της πρόκλησης σωματικών βλαβών και της παραβίασης κανόνων οικοδομικής, καλούνται να δώσουν εξηγήσεις στην εισαγγελία με την ιδιότητα του υπόπτου περισσότερα από 10 άτομα για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα, τον Νοέμβριο του 2017.

Στους υπόπτους περιλαμβάνονται η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, η δήμαρχος Μάνδρας Ιωάννα Κριεκούκη, ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, υπάλληλοι των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Μάνδρας και οι αρμόδιοι υπάλληλοι του δασαρχείου Αιγάλεω και των πολεοδομιών Αιγάλεω και Ελευσίνας.

Τα αδικήματα για τα οποία καλούνται να δώσουν εξηγήσεις οι ύποπτοι είναι σε βαθμό πλημμελήματος. Ωστόσο, αν ασκηθούν διώξεις, η υπόθεση θα πάει σε τακτικό ανακριτή, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης και της συρροής των αδικημάτων.

Η  εισαγγελέας που διενεργούσε  την έρευνα ολοκλήρωσε τάχιστα τη μελέτη της ογκωδέστατης δικογραφίας, που εστάλη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής λίγο πριν από τις 15 Σεπτεμβρίου. Στις αρχές της εβδομάδας ζήτησε από τους αστυνομικούς να αποστείλουν άμεσα τις κλήσεις.

Οι εμπλεκόμενοι φέρονται, μεταξύ άλλων, με πράξεις ή παραλείψεις τους να μην προχώρησαν στα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα και να εξέδωσαν άδειες να χτιστούν ακίνητα πάνω στα ρέματα.

Έτοιμη να συμβάλλει με κάθε μέσο στο έργο της Δικαιοσύνης δήλωσε η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, με αφορμή την κλήση της από την Εισαγγελία.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή