Φιλιππίνες-Ταϊβάν: Τρεις νεκροί από τον υπερτυφώνα Μανγκούτ

Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου 2018 13:16
UPD:15:27
REUTERS/ERIK DE CASTRO
A- A A+

Τρεις νεκροί, δύο στις Φιλιππίνες και μία γυναίκα στην Ταϊβάν και μεγάλες καταστροφές είναι ο απολογισμός του υπερτυφώνα Μανγκούτ, του σφοδρότερου της φετινής χρονιάς, όπου έπληξε τις βόρειες περιοχές των Φιλιππίνων με ανέμους μέχρι και 330 χλμ/ώρα  και καταρρακτώδεις βροχές.

Δύο γυναίκες βρέθηκαν θαμμένες κάτω από τη λάσπη, σύμφωνα με την αστυνομία, έπειτα από κατολίσθηση εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων, ενώ στην Ταϊβάν η γυναίκα παρασύρθηκε από την τρικυμιώδη θάλασσα. 

Στην περιοχή που έπληξε ο τυφώνας κατοικούν περίπου 10 εκατομμύρια άνθρωποι, μεγάλος αριθμός των οποίων σε πρόχειρες κατοικίες. Ο Μανγκούτ προκάλεσε πτώσεις δένδρων, διακοπές της ηλεκτροδότησης στη Λουζόν, το κύριο νησί του αρχιπελάγους των Φιλιππίνων, και σήκωσε στέγες.

EURONEWS

«Απ' όλους τους φετινούς τυφώνες αυτός εδώ είναι ο ισχυρότερος, οι άνεμοι που τον συνοδεύουν είναι οι σφοδρότεροι», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Χιρόσι Ισιχάρα της Ιαπωνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, καθώς ο Μανγκούτ κατευθύνεται πλέον προς τις πυκνοκατοικημένες ζώνες της νότιας Κίνας.

Οι Φιλιππίνες πλήττονται κάθε χρόνο από περίπου είκοσι τυφώνες που προκαλούν εκατοντάδες νεκρούς και επιδεινώνουν τη φτώχεια.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή