Στους 306.196 οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης

Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2018 13:59
UPD:14:00
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ
A- A A+

Του Στέλιου Παπαπέτρου
spapap@naftemporiki.gr

Στα 68.948.019 ευρώ θα ανέλθει το συνολικό ποσό για την πληρωμή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης του μηνός Σεπτεμβρίου για 306.196 δικαιούχους, σύμφωνα με την σχετική απόφαση που υπέγραψε η uπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου. 

Η πληρωμή του ΚΕΑ, όπως γίνεται κάθε φορά, θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ’ ημισείας στον λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα.

Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Τα χρήματα που θα λάβουν οι δικαιούχοι ανέρχονται για τα μονοπρόσωπα νοικοκυριά σε 200 ευρώ τον μήνα. Για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος του νοικοκυριού, επιπλέον 100 ευρώ τον μήνα, ενώ για κάθε ανήλικο μέλος υπάρχει προσαύξηση του ποσού κατά 50 ευρώ κάθε μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι το ΚΕΑ συνδέεται με κοινωνικές υπηρεσίες, παροχές και αγαθά, όπως η δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανασφάλιστων, η παροχή σχολικών γευμάτων, η παραπομπή και ένταξη σε δομές και υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και υποστήριξης και η ένταξη στα προγράμματα των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας. Σ

ύμφωνα με πληροφορίες η πληρωμή του ΚΕΑ θα γίνει στο διάστημα μεταξύ 26 και 28 Σεπτεμβρίου.

naftemporiki.gr

 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή