Πέθανε ο πρώην υπουργός Βασίλειος Ιντζές

Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018 16:38
UPD:16:38

Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο πρώην υπουργός Βασίλειος Ιντζές, ο οποίος διέτελεσε βουλευτής Σερρών με την Ένωση Κέντρου και το ΠΑΣΟΚ.

Σε συλλυπητήριο μήνυμά του, το Κίνημα Αλλαγής τονίζει πως «η Προοδευτική Παράταξη σήμερα πενθεί»

«Έχασε ένα από τα ιδρυτικά της στελέχη. Έναν Σερραίο αγωνιστή, έναν «πολιτικό πρωταγωνιστή» στην Ελλάδα της Μεταπολίτευσης, έναν άξιο Υπουργό (Υπουργό Βορείου Ελλάδος της πρώτης Κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου (1981-1985)), έναν από τους πιο διακεκριμένους διατελέσαντες Προέδρους της Βουλής με σημαντικό επιστημονικό έργο στα θέματα της ελληνικής, αγροτικής οικονομίας και το ασφαλιστικό.

Το πολιτικό του έργο, οι αγώνες τους, οι θητείες του αποτελούν για όλους εμάς πολύτιμη, πολιτική κληρονομιά, την οποία οφείλουμε να σεβαστούμε και να διαφυλάξουμε.

Θα τον θυμόμαστε και θα τον τιμούμε πάντα. Αιωνία η Μνήμη του».

Παράλληλα, συλλυπητήριο μήνυμα απέστειλε και ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Μιχάλης Τζελέπης, ο οποίος σημειώνει -μεταξύ άλλων- πως «ο Βασίλης Ιντζές για όλους εμάς, τους νεότερους πολιτικούς ήταν ο "εμπνευστής" μας, ο "δάσκαλός" μας για τη συμμετοχή μας στην μεγάλη πορεία της Δημοκρατικής Παράταξης».

Σύμφωνα με τον κ. Τζελέπη «οι αγώνες του, τα βιώματά του ως ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, η Κοινοβουλευτική του εμπειρία δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου, η Θητεία του στο Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, η όλη του πολιτική σταδιοδρομία αποτελούν τη μεγάλη πολιτική του παρακαταθήκη και για όλους εμάς πολιτικά διδάγματα από την πορεία ενός συνετού ανθρώπου και παράλληλα ενός ενάρετου πολιτικού».

Ο κ. Τζελέπης υπογραμμίζει την εμβληματική φυσιογνωμία του Βασίλειου Ιντζέ, ο οποίος, όπως τονίζει, «έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην Μεταπολιτευτική Ελλάδα».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή