Γ. Κατρούγκαλος: Δεν θα γίνει περικοπή των συντάξεων

Τρίτη, 21 Αυγούστου 2018 14:07
UPD:14:11
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ 104.6» ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών σημείωσε χαρακτηριστικά πως «έχουμε συμφωνήσει και θα το σεβαστούμε κατά γράμμα να μην αποκλίνουμε από τις θεσμικές μεταρρυθμίσεις. 

A- A A+

Την εκτίμηση ότι δεν θα εφαρμοστούν οι περικοπές στις συντάξεις από την 1η Ιανουαρίου του 2019 εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος  Κατρούγκαλος, διότι -όπως είπε- δεν αποτελούν θεσμική μεταρρύθμιση και δεν χρειάζεται η περικοπή.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ 104.6» ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών σημείωσε χαρακτηριστικά πως «έχουμε συμφωνήσει και θα το σεβαστούμε κατά γράμμα να μην αποκλίνουμε από τις θεσμικές μεταρρυθμίσεις. Θυμίζω τώρα ότι η κοπή της προσωπικής διαφοράς δεν είναι θεσμική μεταρρύθμιση. Εφόσον αποδείχθηκε ότι αυτά που έλεγε το ΔΝΤ δεν ισχύουν, και ταμειακό πλεόνασμα έχει ο ΕΦΚΑ και πιάσαμε το δημοσιονομικό στόχο, εφόσον οι αναλογιστικές μελέτες έδειχναν ότι δεν είναι αναγκαία η περικοπή, γιατί να γίνει η περικοπή; Είμαι βέβαιος ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας θα το δουν αυτό το αυτονόητο πράγμα και δεν θα γίνει η περικοπή».

Παράλληλα, ο κ. Κατρούγκαλος έκανε λόγο και για αύξηση του κατώτατου μισθού μέσα στο 2018. «Πρώτα πρώτα ο μέσος εργαζόμενος από την επόμενη ημέρα θα δει την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας που ήταν βασικό πλήγμα στα δικαιώματα των εργαζομένων. Θα δούμε την αύξηση του κατώτατου μισθού μέσα στο 2018, περιλαμβάνεται στο ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης που ήδη έχει εγκριθεί».

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τα περί υπερβολών στην τελετή υποδοχής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Ελλάδα, ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ είπε ότι «δεν υπήρξε υπερβολή, αλλά προφανώς ο καθένας μπορεί να έχει τη γνώμη του».                                            

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή