Στη Βουλή φέρνει η Ν.Δ. την κατάσταση στη Μάνδρα

«Κανένα αντιπλημμυρικό έργο από τις πλημμύρες του Νοεμβρίου»
Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2018 12:57
UPD:13:11
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
A- A A+

«Κανένα απολύτως αντιπλημμυρικό έργο ή έστω κάποια προληπτική παρέμβαση δεν έχει πραγματοποιηθεί στη Μάνδρα στους επτά μήνες που μεσολάβησαν από τις πλημμύρες του περασμένου Νοεμβρίου», επισημαίνουν στη Νέα Δημοκρατία, σημειώνοντας πως «αυτή είναι η αιτία που η περιοχή επλήγη και πάλι από τη χθεσινή ισχυρή βροχή, η οποία προκάλεσε σημαντικές ζημιές στις περιουσίες των κατοίκων με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης και της Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου».

Κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας αποτελούμενο από τον Tομεάρχη Eσωτερικών Μάκη Βορίδη και τους βουλευτές Γιώργο Βλάχο, Θανάση Μπούρα και Βασίλη Οικονόμου μετέβη το πρωί στη Μάνδρα, στον απόηχο των νέων πλημμυρών, και συναντήθηκε με τη δήμαρχο Ιωάννα Κριεκούκη.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πειραιώς, η ίδια τους επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση και η κ. Δούρου δεν έχουν προβεί σε οποιαδήποτε προληπτική αντιπλημμυρική ενέργεια επτά μήνες μετά την καταστροφή του Νοεμβρίου, με αποτέλεσμα χθες και πάλι να σημειωθούν στην Μάνδρα σημαντικές υλικές καταστροφές.

Στο αυτό το πλαίσιο, η Ν.Δ. αποφάσισε να καταθέσει επίκαιρη επερώτηση προς την κυβέρνηση «ζητώντας άμεση ενημέρωση για τους λόγους της απαράδεκτης καθυστέρησης στην υλοποίηση των απαραίτητων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχής, και αξιώνοντας να πληροφορηθούν οι πολίτες το χρόνο στον οποίο εκτιμά ότι αυτά τελικά θα αρχίσουν επιτέλους να υλοποιούνται», όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της Πειραιώς.

Επίσης, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί παράσταση της Ν.Δ. στο Ελεγκτικό Συνέδριο, ενώπιον του οποίου εκκρεμεί προς έγκριση και έλεγχο ένα από τα προς κατασκευή αντιπλημμυρικά έργα, προκειμένου να ζητηθεί η επίσπευση της αποφάσεώς του.

Οι βουλευτές της Ν.Δ. επισκέφθηκαν την περιοχή στην οποία και πάλι πλημμύρισαν χθες σπίτια και καταστήματα και συνομίλησαν με τους κατοίκους, ενώ κάλεσαν σε δηλώσεις τους τις αρμόδιες αρχές να προχωρήσουν άμεσα στην διαδικασία των αποζημιώσεων για τις υλικές ζημιές και που είναι και πάλι μεγάλες.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή