Μάνδρα: Μετρούν τις πληγές τους οι κάτοικοι

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στους δρόμους - Συνεχίζεται η άντληση υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα
Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2018 09:28
UPD:10:05
A- A A+

Τις πληγές τους από τη χθεσινή σφοδρή καταιγίδα, που ξύπνησε μνήμες από την φονική πλημμύρα του περασμένου Νοεμβρίου, μετρούν οι κάτοικοι της πολύπαθης Μάνδρας.

Η ισχυρή νεροποντή προκάλεσε ποτάμια λάσπης και φερτών υλικών που πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα, ενώ για ώρες από χθες το απόγευμα παρέμεναν κλειστές η παλαιά εθνική οδός Αθήνας - Θήβας σε όλο το μήκος της, η παλαιά εθνική Αθηνών - Κορίνθου στη Νέα Πέραμο, οι κεντρικοί δρόμοι της Μάνδρας και η έξοδος της Αττικής Οδού.

Δύσκολες ώρες έζησαν και αρκετοί πολίτες που εγκλωβίστηκαν σε σπίτια και αυτοκίνητα και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για να απομακρυνθούν σώοι. Ειδικότερα, τα σωστικά συνεργεία απεγκλώβισαν ανθρώπους σε δέκα περιπτώσεις από ταράτσες σπιτιών και αυτοκίνητα στη Μάνδρα και σε άλλες πέντε περιπτώσεις στη Νέα Πέραμο.

EURONEWS

Το κέντρο της Πυροσβεστικής δέχτηκε τη νύχτα συνολικά 83 κλήσεις για πλημμύρες στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας, των Μεγάρων και της Νέας Περάμου, ενώ έγινε άντληση υδάτων σε 49 οικήματα.

Πλέον η κυκλοφορία στους δρόμους έχει αποκατασταθεί, αλλά τα 20 συνεργεία με τους 50 πυροσβέστες, που συγκροτήθηκαν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, συνεχίζουν το έργο τους έως και αυτή την ώρα.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ εστάλησαν προληπτικά στη Μάνδρα ένα ερπυστριοφόρο όχημα και μια σωστική λέμβος, τα οποία ωστόσο δεν χρειάστηκε να «επιστρατευθούν».

Σημειώνεται ότι η Μάνδρα είχε κηρυχθεί σε εξάμηνη κατάστασης έκτακτης ανάγκης από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, κατάσταση η οποία ανανεώθηκε πρόσφατα για άλλους έξι μήνες, οπότε ισχύει έως και τον Νοέμβριο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή