Συνεχίζονται οι «βολές» Στ. Κοντονή κατά Δ. Βερβεσού

Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018 20:08
UPD:20:09
INTIME NEWS/ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
A- A A+

Συνεχίζονται οι «βολές» του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή σε βάρος του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας Δημήτρη Βερβεσού.

Σε νέα ανακοίνωσή του, το υπουργείο Δικαιοσύνης -απαντώντας στις δηλώσεις του προέδρου του ΔΣΑ σχετικά με την παραίτηση του κ. Σακελλαρίου και την τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου της Αθήνας- αναφέρει:

«Γελοιοποιούμενος μετά την κατακραυγή πλείστων όσων Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας ο Πρόεδρος του ΔΣΑ μετέβαλε ιδιότητα και από Πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων, μας ενημέρωσε ότι συκοφαντεί απλά ως Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών».

«Επαναλαμβάνω για να το γνωρίζει είτε ως Πρόεδρος του ΔΣΑ είτε ως Πρόεδρος της Ολομέλειας των δ.σ. ότι η ίδρυση των δύο νέων Πρωτοδικείων στην Αττική θα πραγματοποιηθεί άμεσα. Η ταλαιπωρία των πολιτών θα σταματήσει, οι συνθήκες γαλέρας των δικαστικών υπαλλήλων θα ανατραπούν και η εκμετάλλευση των νέων δικηγόρων θα αναστραφεί», προστίθεται στην ανακοίνωση του υπ. Δικαιοσύνης.

Νωρίτερα, σε πρώτη ανακοίνωσή του, το υπ. Δικαιοσύνης κατηγόρησε τον κ. Βερβεσό για συκοφαντία, επισημαίνοντας ότι «εκπροσωπεί τα συμφέροντα των μεγαλοδικηγορικών γραφείων, τα οποία μεταχειρίζονται δεκάδες νέους δικηγόρους ως βοηθητικό προσωπικό με μισθούς ανειδίκευτου εργάτη».

Είχε προηγηθεί δήλωση του κ. Βερβεσού, ο οποίος χαρακτήρισε πρωτοφανή στα δικαστικά χρονικά την παραίτηση του προέδρου του ΣτΕ Νίκου Σακελλαρίου και, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «έχουμε πολλαπλώς επισημάνει τις απόπειρες, ανεξαρτήτως της επιτυχίας τους ή μη, παρεμβάσεων θεσμικών και εξωθεσμικών παραγόντων στη λειτουργία της Δικαιοσύνης, κατά τρόπο που υπονομεύει την ανεξαρτησία της».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή