Στην Ιωάννα Κολλιοπούλου, η καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη

Τρίτη, 17 Απριλίου 2018 13:33
UPD:14:07

Η δωδέκατη απονομή του θεατρικού βραβείου «Μελίνα Μερκούρη» πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας, στο Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη στην Πλάκα.

Το βραβείο κέρδισε η ηθοποιός Ιωάννα Κολλιοπούλου για την ερμηνεία της στην παράσταση «Στέλλα Κοιμήσου», που ανέβηκε στο Εθνικό Θέατρο, σε σκηνοθεσία Γιάννη Οικονομίδη.

H Άλκη Ζέη απένειμε στη φετινή νικήτρια το βραβείο, καθώς η Ανθή Ευστρατιάδου, που το είχε κερδίσει πέρυσι, δεν μπόρεσε να παρευρεθεί.

«Αφιερώνω το βραβείο στον Γιάννη Οικονομίδη και σε όλους τους συντελεστές της παράστασης εντός και εκτός σκηνής, γιατί αν δεν υπήρχε αυτή η συνάντηση, εγώ δεν θα βρισκόμουν εδώ απόψε» ανέφερε η ηθοποιός παραλαμβάνοντας το βραβείο.

Την κριτική επιτροπή του βραβείου αποτελούν οι Μάγια Λυμπεροπούλου (πρόεδρος), Δηώ Καγγελάρη, Ματίνα Καλτάκη, Δημήτρης Λιγνάδης και Ρένη Πιττακή (μέλη).

Συνυποψήφιες της Ιωάννας Κολλιοπούλου για το βραβείο ήταν η Ευγενία Δημητροπούλου για την ερμηνεία της στην παράσταση «Στέλλα Βιολάντη» (σκηνοθεσία Γιώργου Λύρα, θέατρο Χώρα), η Αμαλία Καβάλη για το «Ορλάντο» (διασκευή και σκηνοθεσία από την Ιώ Βουλγαράκη, θέατρο Skrow) και η Αλεξάνδρα Καζάζου για το «Insenso» (σκηνοθεσία του Πέτρου Σεβαστίκογλου, θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν).

gkoul@naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Βρείτε τι παίζει κοντά σας

Βρείτε στο χάρτη τα πλησιέστερα σημεία (σινεμά, θέατρα, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα) που σας ενδιαφέρουν.

Δημοφιλή