Μακρόν: Χορήγηση 50 εκατ. ευρώ για ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία

Τρίτη, 17 Απριλίου 2018 07:35
UPD:08:28
REUTERS/CHARLES PLATIAU

Τη διάθεση 50 εκατομμυρίων ευρώ για την κατεπείγουσα χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, μετά από τη συνάντησή του με εκπροσώπους διαφόρων μη κυβερνητικών οργανώσεων στο Ελιζέ.

«Απόψε συγκάλεσα ΜΚΟ που εργάζονται στο πεδίο στη Συρία. Μπροστά στην ανθρωπιστική κατάσταση, η Γαλλία δημιουργεί ένα πρόγραμμα εκτάκτου ανάγκης (στο οποίο θα διατεθούν κεφάλαια ύψους) 50 εκατ. ευρώ», ανέφερε ο Μακρόν μέσω Twitter.

Τα κεφάλαια θα χορηγηθούν σε ΜΚΟ και υπηρεσίες του ΟΗΕ που δρουν στο πεδίο στη Συρία, συμπεριλαμβανομένου του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) του ΟΗΕ, διευκρινίζεται σε ανακοίνωση του γραφείου του προέδρου της Γαλλίας.

EURONEWS

Στη συνάντηση με τον Μακρόν στο Ελιζέ συμμετείχαν πάνω από 20 ΜΚΟ, ανάμεσά τους η Action Aid, η Handicap International, η Care και η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΗΕ, περίπου 13 εκατομμύρια άνθρωποι, ανάμεσά τους έξι εκατομμύρια παιδιά, χρήζουν ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία, η οποία σπαράσσεται από έναν πόλεμο που διαρκεί επτά χρόνια.

Τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι ελπίζουν να διανείμουν βοήθεια σε τουλάχιστον 100.000 Σύρους που τη χρειάζονται απελπιστικά έπειτα από τις πολύμηνες εχθροπραξίες οι οποίες οδήγησαν στον τερματισμό της πολιορκίας της Ανατολικής Γούτα.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή