Οι υποψηφιότητες για το βραβείο «Δημήτρης Χορν» 2018

Η απονομή θα πραγματοποιηθεί στις 17 Απριλίου, στο θέατρο «Δημήτρης Χορν»
Πέμπτη, 12 Απριλίου 2018 14:06
UPD:21:01

Δεκαοκτώ χρόνια συμπληρώνονται φέτος  από  την καθιέρωση του  θεατρικού  Βραβείου  «Δημήτρης Χορν». Το  βραβείο είναι ετήσιο, επαμειβόμενο και απονέμεται για την καλύτερη ερμηνεία νέου  άντρα  ηθοποιού  κατά την περασμένη θεατρική περίοδο.

Το Βραβείο  «Δημήτρης Χορν»  είναι ο σταυρός που φορούσε ο ηθοποιός, ο οποίος περνάει κάθε χρόνο από τον έναν βραβευμένο στον άλλο, συνοδευόμενος  από περγαμηνή.

Το θεσμοθέτησε  ο Σταμάτης  Φασουλής  και  το  χρηματοδοτεί  ο  Γιάννης Χορν.  Το  βραβείο  «Δημήτρης Χορν»  2018  θα απονεμηθεί  σε εκδήλωση  που  θα πραγματοποιηθεί  την Τρίτη 17 Απριλίου, στις 8 το βράδυ, στο θέατρο «Δημήτρης Χορν» (Αμερικής 10).

Οι υποψηφιότητες
Οι  πέντε   υποψήφιοι για το «Βραβείο Δημήτρης Χορν» για τη σαιζόν 2016-2017 (Φθινόπωρο 2016 - Καλοκαίρι 2017), με αλφαβητική σειρά, είναι οι ακόλουθοι:

Γιώργος Βουρδαμής για τον ρόλο του  Κρις Κέλλερ στο έργο του Άρθουρ Μίλλερ  «Ήταν όλοι τους παιδιά μου», σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου (Εμπορικόν).

Ο Γιώργος Βουρδαμής.

Γιάννης Νιάρρος για τον ρόλο του  Γιώργου Γερακάρη στο έργο του Γιάννη Οικονομίδη «Στέλλα κοιμήσου», σε σκηνοθεσία Γιάννη Οικονομίδη  (Εθνικό Θέατρο/Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος»).

Ο Γιάννης Νιάρρος.

Πάνος Παπαδόπουλος για τον ρόλο του Βατλέν στο έργο του Ζωρζ Φεντώ  «Το Έξυπνο πουλί», σε σκηνοθεσία  Μάνου  Βαβαδάκη και Γιώργου Κατσή (Tempus Verum - Εν Αθήναις).

NIKOS PANDAZARAS

Ο Πάνος Παπαδόπουλος.

Δημήτρης Πασσάς  για την ερμηνεία του στο έργο του Ζοέλ Πομμερά «Η επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα», σε σκηνοθεσία  Νίκου Μαστοράκη (Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν «Υπόγειο»).

Ο Δημήτρης Πασσάς.

Βασίλης Σαφός για την ερμηνεία του στο έργο του Ρόμπερτ Μούζιλ «Οι αναστατώσεις του οικότροφου Τέρλες», σε σκηνοθεσία  Γεωργίας Μαυραγάνη (Πόρτα).

Ο Βασίλης Σαφός.

Στην εκδήλωση της απονομής, την οποία θα ανοίξει ο Σταμάτης Φασουλής, o Δημήτρης Τσούτσης θα μιλήσει για τον Δημήτρη Χορν. Στον θεσμό του  Βραβείου  θα  αναφερθεί ο πρόεδρος της επιτροπής, Κώστας Γεωργουσόπουλος -μέλη της επιτροπής είναι ο Σταμάτης Φασουλής, η Ξένια Καλογεροπούλου, η Λυδία Κονιόρδου και η δημοσιογράφος Αντιγόνη Καράλη.

Κωνσταντίνος Μπιμπής

Ο περσινός νικητής του «Βραβείου Δημήτρης Χορν», Κωνσταντίνος Μπιμπής, θα παραδώσει τον χρυσό σταυρό του Δημήτρη Χορν που είχε λάβει κατά την περσινή βράβευσή του,  στον φετινό βραβευθέντα.

Βραβείο «Δημήτρης Χορν»

Τη συνολικότερη οργάνωση έχουν επιμεληθεί ο Σταμάτης Φασουλής  και ο Θεοδόσης Ισαακίδης.  Τη βραδιά επιμελείται σκηνοθετικά  ο Γιώργος Λύρας. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Βρείτε τι παίζει κοντά σας

Βρείτε στο χάρτη τα πλησιέστερα σημεία (σινεμά, θέατρα, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα) που σας ενδιαφέρουν.

Δημοφιλή