Ερντογάν: Συσχετίζει τους δύο στρατιωτικούς με τους οκτώ Τούρκους

«Εμείς δεν κάνουμε σύνδεση, αλλά...»
Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2018 10:01
UPD:10:45
REUTERS/STOYAN NENOV

Σχετικά με τις πιέσεις που δέχθηκε από Γιούνκερ και Τουσκ για τη λύση του θέματος μέχρι το Πάσχα, ο κ. Ερντογάν  επανέλαβε: «τους εξήγησα ότι δεν συνάδει με τη Δικαιοσύνη, αυτοί που επιμένουν τόσο πολύ στο θέμα των δύο στρατιωτών να μην αναφέρονται καθόλου στο θέμα της έκδοσης των Τούρκων στρατιωτών που αναμείχθηκαν στο πραξικόπημα και μετά διέφυγαν στην Ελλάδα».

A- A A+

Την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς συσχετίζει ο Ταγίπ Ερντογάν σε δηλώσεις του προς δημοσιογράφους που τον συνόδευαν στο ταξίδι του στη Βάρνα για τη Σύνοδο με την Ε.Ε.

Ειδικότερα, σχετικά με τις πιέσεις που δέχθηκε από Γιούνκερ και Τουσκ για τη λύση του θέματος μέχρι το Πάσχα, ο κ. Ερντογάν  επανέλαβε: «τους εξήγησα ότι δεν συνάδει με τη Δικαιοσύνη, αυτοί που επιμένουν τόσο πολύ στο θέμα των δύο στρατιωτών να μην αναφέρονται καθόλου στο θέμα της έκδοσης των Τούρκων στρατιωτών που αναμείχθηκαν στο πραξικόπημα και μετά διέφυγαν στην Ελλάδα», για να προσθέσει:

«Βέβαια, εμείς δεν κάνουμε οποιαδήποτε σύνδεση μεταξύ των δυο θεμάτων. Αλλά αυτοί που έκαναν στη χώρα μας πραξικόπημα, ακόμα είναι στην Ελλάδα. Παρότι τους ζητήσαμε δεν μας τους έδωσαν. Αυτοί που δεν έβγαλαν άχνα για το θέμα αυτό, αναφέρουν ότι πρέπει να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι οι δυο Έλληνες στρατιώτες».

Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε, όπως γράφει η εφημερίδα Χουριέτ ότι  «βρήκαμε ευκαιρία να τα συζητήσουμε αναλυτικά. Συζητήθηκε το θέμα των δυο Ελλήνων στρατιωτών που πέρασαν τα σύνορα και συνελήφθησαν επειδή μπήκαν σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή. Τους εξήγησα ότι το θέμα είναι στη δικαιοσύνη και ότι οι οικογένειες και οι αρμόδιοι του Προξενείου τούς επισκέπτονται.

Μου είπαν: "είστε μια μεγάλη χώρα, ένας μεγάλος Πρόεδρος, εξασφαλίστε την απελευθέρωση εκείνων των δύο στρατιωτών". Κι εγώ τους απάντησα: "δεν είμαι μεγαλύτερος (πάνω) από τη Δικαιοσύνη. Το θέμα είναι στη Δικαιοσύνη. Πρέπει να περιμένουμε την απόφασή της"».
 

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή