«Αθήνα 2018 - Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου»: Συνεργασία των φορέων πολιτισμού

Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018 20:03
UPD:21:00

Ευρεία σύσκεψη των φορέων που συγκροτούν το Δίκτυο Πολιτισμού του δήμου Αθηναίων, πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του δημάρχου Γιώργου Καμίνη, στο δημαρχείο της πρωτεύουσας.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η ανάδειξη της Αθήνας από την UNESCO σε Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου για το 2018 και η διοργάνωση των 250 και πλέον εκδηλώσεων και δράσεων που έχουν προγραμματιστεί. Ο κ. Καμίνης ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τη μεγάλη σημασία που έχει για την Αθήνα η επιτυχία της διοργάνωσης, της οποίας κύριοι στόχοι είναι, όπως ειπώθηκε, «να ενισχύσει τη θέση της Αθήνας στον παγκόσμιο πολιτιστικό χάρτη ως κορυφαίο προορισμό και να φθάσουν τα βιβλία παντού. Να τα κάνει προσιτά σε όλα τα πληθυσμιακά στρώματα της πόλης, να εξοικειώσει τους πολίτες με τη διαδικασία παραγωγής του βιβλίου, να διαμορφώσει ή να αναδείξει πολιτιστικές κοιτίδες που θα αφήσουν το σημάδι τους στην πόλη, να κάνει την ανάγνωση μια σύγχρονη περιπέτεια, αφήνοντας μια παρακαταθήκη δημιουργικότητας στην Αθήνα και τους κατοίκους της».

Στο πλαίσιο αυτό, το Δίκτυο Πολιτισμού του δήμου Αθηναίων συνεργάστηκε εδώ και έναν χρόνο με πολλά πολιτιστικά ιδρύματα και φορείς - μέλη του, τους μεγαλύτερους δημόσιους και ιδιωτικούς πολιτιστικούς Οργανισμούς της μητροπολιτικής Αθήνας, που θα δημιουργήσουν ή φιλοξενήσουν τις δράσεις.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Βρείτε τι παίζει κοντά σας

Βρείτε στο χάρτη τα πλησιέστερα σημεία (σινεμά, θέατρα, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα) που σας ενδιαφέρουν.

Δημοφιλή