Ιταλία: «Πόλεμος» με όπλο… πορτοκάλια

Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2018 23:49
euronews

Ντυμένοι με μεσαιωνικές στολές και φορώντας μάσκες, χιλιάδες άνθρωποι κατακλύζουν τους δρόμους και επιδίδονται σε «εχθροπραξίες» με 500 τόνους πορτοκαλιών για πυρομαχικά.

Πόλο έλξης για τους Ιταλούς, αλλά και για τουρίστες, αποτέλεσε για ακόμη μία χρονιά ο πορτοκαλοπόλεμος στους δρόμους της μικρής πόλης Ιβρέα, στον ιταλικό βορρά, στο πλαίσιο του καρναβαλιού.

Ντυμένοι με μεσαιωνικές στολές, χιλιάδες άνθρωποι κατακλύζουν κάθε χρόνο τέτοια εποχή τους δρόμους της πόλης και επιδίδονται σε «εχθροπραξίες» με 500 τόνους πορτοκαλιών για πυρομαχικά, σύμφωνα με το Euronews.

Πρόκειται για έθιμο που έχει τις ρίζες του στον Μεσαίωνα, όταν -σύμφωνα με έναν θρύλο-  η κόρη ενός μυλωνά αποκεφάλισε τον μισητό άρχοντα της Ιβρέα που επιχείρησε να τη βιάσει τη νύχτα πριν από τον γάμο της, τον 12ο αιώνα.

Κάθε χρόνο, ένα νεαρό κορίτσι επιλέγεται για να παίξει το ρόλο της γυναίκας αυτής, ενώ τα πορτοκάλια συμβολίζουν το κεφάλι του τυράννου και την απελευθέρωση της πόλης.

Οι κάτοικοι και οι τουρίστες χωρίζονται συνήθως σε εννέα ομάδες, με την καθεμιά να επιχειρεί να προστατεύσει τον χώρο της.

Δημοφιλή