Γερμανία: Την Τρίτη η υπογραφή της συμφωνίας για κυβερνητικό συνασπισμό;

Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου 2018 15:36
UPD:15:37
REUTERS/HANNIBAL HANSCHKE

Την Τρίτη το πρωί οι αρχηγοί του Χριστιανοδημοκρατικού (CDU), του Χριστιανοκοινωνικού (CSU) και του Σοσιαλδημοκρατικού (SPD) κόμματος θα παρουσιάσουν την ολοκληρωμένη συμφωνία για το νέο μεγάλο συνασπισμό, όπως προκύπτει από τον εσωτερικό προγραμματισμό της ηγεσίας του SPD, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Rheinische Post.

Από το εν λόγω έγγραφο, το οποίο περιήλθε σε γνώση της εφημερίδας του Ντίσελντορφ, προκύπτει ότι «η καγκελάριος Μέρκελ, ο Μάρτιν Σουλτς και ο Χορστ Ζέεχοφερ θα συναντηθούν στις 9 το πρωί (10 ώρα Ελλάδος) στο κτήριο της Μπούντεσταγκ (σ.σ. Ομοσπονδιακή Δίαιτα, κάτω σώμα του γερμανικού κοινοβουλίου), προκειμένου να υπογράψουν την συμφωνία. Στη συνέχεια θα συνεδριάσουν τα κομματικά όργανα και η κοινοβουλευτική ομάδα του SPD».

Yπενθυμίζεται ότι η συμφωνία θα τεθεί στην κρίση της βάσης του SPD. Η σχετική διαδικασία είναι χρονοβόρα και μπορεί να διαρκέσει έως και τρεις εβδομάδες.

«Για σήμερα Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου, το εσωτερικό έγγραφο του SPD προβλέπει ολοήμερες διαπραγματεύσεις. Μεταξύ 15:00 και 17:00 η ώρα θα γίνει εσωκομματική ανάγνωση του κειμένου της συμφωνίας και από τις 18:00, μετά από από μια ωριαία σύσκεψη του SPD, θα ακολουθήσει νέα συνάντηση των συμμετασχόντων στον λεγόμενο μεγάλο, 19μελή, γύρο των τριών κομμάτων. Μετά από αυτήν θα γίνει μία σύντομη ανακοίνωση των τριών πρoέδρων των κομμάτων (CDU/CSU/SPD) στο αίθριο των κεντρικών γραφείων του SPD, το κτήριο των οποίων φέρει το όνομα του Βίλι Μπραντ», αναφέρει επίσης η εφημερίδα του Ντίσελντορφ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή