Έκτακτο δελτίο ειδήσεων των εργαζομένων στο Mega

Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018 19:47
UPD:20:35
REUTERS/ALKIS KONSTANTINIDIS

Έκτακτο δελτίο ειδήσεων μεταδίδει το Mega με πρωτοβουλία των εργαζομένων.

Όπως αναφέρεται, οι μέτοχοι του Mega δεν διεκδικούν άδεια τηλεοπτικού καναλιού, «κλείνουν το Mega;», διερωτώνται οι εργαζόμενοι.

Ο δημοσιογράφος του καναλιού Μιχάλης Ιγνατίου που βρίσκεται στο στούντιο αναφέρει ότι τα πράγματα για τους εργαζόμενους είναι πολύ δύσκολα αλλά «η ελπίδα πεθαίνει τελευταία». «Δεν πίστευα ποτέ ότι θα έκλεινε αυτό το κανάλι, οι μέτοχοι του οποίου είναι οι πιο πλούσιοι Έλληνες», ανέφερε. 

Εκτίμησε ότι υπάρχει ακόμα χρόνος.

Στο δελτίο μίλησε και η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου που κάλεσε τους μετόχους και τις τράπεζες να φροντίσουν ώστε να υπάρξει λύση και κυρίως να δοθούν τα δεδουλευμένα. «Δουλεύουμε σε δύσκολες συνθήκες με ελάχιστα ποσά, δεν αποτελούμε εξαίρεση από τους άλλους εργαζόμενους» είπε.

«Η Ένωση Συντακτών θα στηρίξει την προσπάθειά σας», δεσμεύτηκε.

Στο δελτίο παρενέβη και η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγγου κάνοντας λόγο για «άθλιο επιχειρηματικό παιχνίδι σε βάρος των εργαζομένων».

Παρέμβαση, ως εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., έκανε και η πρώην δημοσιογράφος του Mega Μαρία Σπυράκη. Τόνισε ότι το κανάλι πρέπει να μείνει ανοιχτό και είναι η ώρα οι κόποι των εργαζομένων να ανταμειφθούν. Κάλεσε τους μετόχους να προσέλθουν για να λάβουν την άδεια. Υπογράμμισε ότι τα προβλήματα στο Mega δεν άρχισαν επί των ημερών της Ν.Δ.

Απ' την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ως αντιπολίτευση στοχοποίησε το Mega. Είπε ότι θα πρέπει «να δούμε πώς μπορούν να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι». «Παρακολουθούμε τις εξελίξεις με εξαιρετικό προβληματισμό» πρόσθεσε.

«Παρακολοθούμε την τελική πράξη ενός δράματος που παίζεται στην πλάτη των εργαζομένων» είπε το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ Νίκος Σοφιανός

Σε παρέμβασή του ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Δημήτηρης Τσιόρδας, που έχει εργαστεί και στο Mega, ανέφερε ότι ο κόσμος συνεχίζει να παρακολουθεί το κανάλι. «Προφανώς το Mega είναι μία δύναμη» είπε. Ευχήθηκε να βρεθεί λύση ακόμα και την ύστατη στιγμή.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή