Κυρ. Μητσοτάκης: Αχρείαστα υπερπλεονάσματα, προϊόν απαράδεκτης υπερφορολόγησης

«Το πρόβλημά σας κ. Τσίπρα είναι η βαθιά ανηθικότητα»
Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2017 19:13
UPD:20/12/2017 08:34
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Με δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή επί του προϋπολογισμού ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αποτύχατε και ως αντιμνημονιακοί και ως διαχειριστές του μνημονίου»

«Ρίξατε την προηγούμενη κυβέρνηση (σ.σ. με πρωθυπουργό τον Αντ. Σαμαρά), σε αγαστή συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή και τον Φώτη Κουβέλη για να έρθετε να εφαρμόσετε τις πιο σκληρές πολιτικές που βίωσε η χώρα ... κοροϊδέψατε των ελληνικό λαό δύο φορές, αποτύχατε δύο φορές» είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ., προσθέτοντας πως «αποτύχατε και ως αντιμνημονιακοί και ως διαχειριστές του μνημονίου». Κάνοντας λόγο για χρήσιμους ηλίθιους, διεμήνυσε πως «τρίτη ευκαιρία δεν έχετε».

«Προϋπολογισμός λιτότητας, άδικος, αντιλαϊκός»

Συγκεκριμένα για τον προϋπολογισμό υποστήριξε ότι επαναλαμβάνει «την ίδια αποτυχημένη συνταγή, είναι προϋπολογισμός λιτότητας, αντιαναπτυξιακός, πολλών φόρων, άδικος και αντιλαϊκός», ενώ σημείωσε πως οι προβλέψεις για την οικονομία πέφτουν έξω, με κυριότερη αυτήν για τον ρυθμό ανάπτυξης.

Ανέφερε ακόμη ότι χάνονται θέσεις πλήρους απασχόλησης και δημιουργούνται θέσεις υποαπασχόλησης και τα έσοδα αυξάνονται συγκυριακά και όχι με βιώσιμο τρόπο.

«Υπάρχουν ψηφισμένα μέτρα για μετά το 2018, για ποια καθαρή έξοδο μιλάτε;»

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, καθαρή έξοδος από τα μνημόνια δεν υπάρχει. Μάλιστα, σημείωσε ότι θα υπάρχει ειδική αυξημένη επιτήρηση μετά τον Αύγουστο του 2018.

«Η κυβέρνησή σας έχει ήδη βάλει τη χώρα σε τέταρτο μνημόνιο, υπάρχουν ψηφισμένα μέτρα για μετά το 2018, για ποια καθαρή έξοδο μιλάτε;» είπε απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό.

Πρόσθεσε ότι τα μεγαλύτερα θύματα της πολιτική της κυβέρνησης είναι οι οικονομικά ασθενέστεροι, ενώ την κατηγόρησε ότι διαλύει τη μεσαία τάξη.

«Αχρείαστα υπερπλεονάσματα, για να μοιράζετε επιδόματα»

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε αχρείαστα τα υπερπλεονάσματα του 2016 και του 2017, λέγοντας ότι δεν προέκυψαν από την υπεραπόδοση της οικονομίας, αλλά είναι προϊόν της απαράδεκτης υπερφορολόγησης της παραγωγικής Ελλάδας.

«Γιατί πρέπει να παράγουμε μεγαλύτερα πλεονάσματα από αυτά που μας ζητάνε οι πιστωτές μας;» ρώτησε, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση προβαίνει σε αυτή τη συνειδητή επιλογή των μεγαλύτερων υπερπλεονασμάτων για να μοιράζει επιδόματα «αντιγράφοντας τις χειρότερες πελατειακές λογικές τις μεταπολίτευσης».

ΝΈΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η φοροδιαφυγή αυξάνεται διαρκώς, ενώ υποστήριξε ότι «η ανελέητη φορολογική και ασφαλιστική επιδρομή κατά πάντων, η διευρυμένη εσωτερική στάση πληρωμών, η μείωση επενδυτικών και κοινωνικών δαπανών έφεραν το δήθεν υπερπλεόνασμα και τη δήθεν υπεραπόδοση».

«Το πρόβλημά σας κ. Τσίπρα είναι η βαθιά ανηθικότητα»

Μάλιστα, επιτέθηκε και προσωπικά κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

«Μας είπατε κ. Τσίπρα ότι η ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση δεν είναι μεγάλης σημασίας. Φταίω εγώ τώρα αν σας πως ψεύτη; Ή μήπως προτιμάτε το κωλοτούμπας, που έχετε πατεντάρει;» ανέφερε, με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις του κ. Τσίπρα για το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ.

«Το πρόβλημά σας κ. Τσίπρα δεν είναι η ιδεολογία σας, αμφιβάλλω αν έχετε οποιαδήποτε» συνέχισε και πρόσθεσε: «Το πρόβλημά σας τελικά κ. Τσίπρα είναι ο αφόρητος κυνισμός και η βαθιά σας ανηθικότητα και όσο παραμένετε στην εξουσία καλύτερες μέρες δεν θα έρθουν».

Αναφερόμενος στους πλειστηριασμούς κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι λέει ψέματα, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει καμία οριζόντια προστασία για την πρώτη κατοικία. «Αποκαλύψτε τουλάχιστον τους στρατηγικους κακοπληρωτές» πρόσθεσε.

«Δημιουργήσατε μια νέα ολιγαρχία για να συναλλάσσεστε μαζί της»

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε ακόμη την κυβέρνηση ότι δημιούργησε μία νέα ολιγαρχία «για να συναλλάσσεστε μαζί της».

Mάλιστα, απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε πως «εμείς δεν πανηγυρίζαμε αγκαλιά με καναλάρχες όταν άλλαζαν οι ιδιοκτησίες των καναλιών». «Όχι μόνο είστε διαπλεκόμενοι, παινεύεστε γι' αυτό» συμπλήρωσε.

«Φτιάξατε στο Δημόσιο βιομηχανία γραμματέων, αυξήσατε τον αριθμό των συμβασιούχων και των κρατικών φορέων» συνέχισε, λέγοντας πως η Ν.Δ. θα βάλει τέλος «σε αυτό το έκτρωμα» και ο ίδιος δεν θα υποσχεθεί μονιμοποιήσεις στους συμβασιούχους για μερικές χιλιάδες ψήφους.

«Αγώνας ώστε το 2018 να είναι το έτος της ανατροπής»

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας είναι έτοιμο και «εμείς έτοιμοι να το υλοποιήσουμε ... έχουμε και το σχέδιο και την αποφασιστικότητα να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση».

Ο ένας, όπως είπε, είναι η απελευθέρωση της δημιουργικότητας των Ελλήνων από τα δεσμά του κρατισμού και της ασφυκτικής φορολογίας. «Μπορούμε να μειώσουμε τους φόρους και ταυτόχρονα να συγκρατήσουμε τις δαπάνες» τόνισε.

Δεύτερος άξονας είναι η διάχυση της ευημερίας σε όλη την κοινωνία με στιβαρό κοινωνικό πρόγραμμα, όπως είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, η ελληνική κοινωνία είναι εγκλωβισμένη σε σπιράλ θυμού και παραίτησης. «Όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται ότι μπορούμε να ενώσουμε την κοινωνία απέναντι στον διχασμό και την πόλωση» συνέχισε και καταλήγοντας ανέφερε πως η Νέα Δημοκρατία καταψηφίζει τον προϋπολογισμό και «συνεχίζει τον δικό της αγώνα ώστε το 2018 να είναι το έτος της μεγαλής πολιτικής ανατροπής για να κερδίσουμε το δικό μας μέλλον, γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι αξίζουμε καλύτερα από αυτό που έχουμε σήμερα».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή