Γιώτα Νέγκα: «…να θυμηθούμε από πόσα δύσκολα έχουμε επιζήσει…»

Η ερμηνεύτρια μιλά με αφορμή τη μουσική παράσταση «Φύλλο ανδρικό»
Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017 10:05
Yiannis Margetousakis
A- A A+

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης
gkoul@naftemporiki.gr

Μοιράζοντας τα φύλλα της τράπουλας στους άντρες καλλιτέχνες που χάραξαν μέσα της δρόμους, η ερμηνεύτρια Γιώτα Νέγκα παίζει το μεγάλο στοίχημα να τους «δώσει» πίσω, ως δώρο, τη δική της καθαρή γυναικεία ερμηνευτική υπογραφή, με έναν σύγχρονο unplugged λαϊκό ήχο τριών μόνο οργάνων, μέσα από τη μουσική παράσταση «Φύλλο ανδρικό» που παρουσιάζει στο Passport Κεραμεικός, από το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου και κάθε Σάββατο, στις 10.30 το βράδυ.

Τι σας ενέπνευσε τη μουσική παράσταση «Φύλλο ανδρικό»;

«Με ενέπνευσε ο θαυμασμός μου για τις σπουδαίες ανδρικές φωνές, που άκουγα και μελετούσα από τα παιδικά μου χρόνια, μέχρι και τους πολύ αγαπημένους μου ερμηνευτές σήμερα. Μέσα στα χρόνια, μου δημιουργήθηκε η ανάγκη να εξερευνήσω αυτόν τον κόσμο και, με πολλή αγάπη και σεβασμό, να τον εκφράσω μέσα από τη γυναικεία μου ματιά».

YIANNIS MARGETOUSAKIS
Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμά της;

«Περιλαμβάνει ένα ταξίδι, που ξεκινάει από τα σύγχρονα αγαπημένα μου τραγούδια και φτάνει πίσω στον χρόνο, σε τραγούδια διαχρονικά που δεν πάλιωσαν ποτέ και τα χρόνια δεν αλλοίωσαν την αγάπη και την ανάγκη μας για αυτά».

Με ποια κριτήρια επιλέξατε τα τραγούδια και πώς θα τα ερμηνεύσετε;

«Ήταν πολύ δύσκολη η επιλογή, όχι για το ποια θα βάλω, αλλά ποια θα βγάλω, μιας και ο θησαυρός είναι αμύθητος. Επομένως, το κριτήριο ήταν η “απόστασή” τους από την καρδιά, τη συγκεκριμένη στιγμή».

Ποια θα είναι η συντροφιά σας επί σκηνής;

«Τρεις εξαιρετικοί μουσικοί, που ο καθένας τους αποτελεί ένα μουσικό σύμπαν. Ο Νίκος Κατσίκης στο μπουζούκι και τον τζουρά, ο Βασίλης Κετεντζόγλου στις κιθάρες και ο Ντάσο Κούρτι στο ακορντεόν».

Πώς αισθάνεστε για τη σημερινή Ελλάδα;

«Στεναχώρια και χαμόγελο μαζί. Στεναχώρια για τις δυσκολίες των συνανθρώπων μας, όχι μόνο τις οικονομικές, αλλά και τις άλλες καταστροφές που μας βρήκαν σε ζωές, όνειρα και περιουσίες, αλλά και μια αισιοδοξία ότι οι νεότεροι θα φτιάξουν έναν καλύτερο κόσμο, παλεύοντας. Έτσι κι αλλιώς, δεν τους αφήσαμε πολλά, για να χάσουν».

Τι χρειαζόμαστε πραγματικά σε αυτήν τη δύσκολη φάση;

«Ο ένας τον άλλον, ψυχραιμία και να θυμηθούμε από πόσα δύσκολα έχουμε επιζήσει... πάντα μαζί!».

Τι σας τονώνει το ηθικό;

«Η καλοσύνη των ανθρώπων, που σε βρίσκει ξαφνικά, εκεί που δεν το περιμένεις, και τα κάνει όλα λίγο πιο εύκολα σε μια στιγμή».

YIANNIS MARGETOUSAKIS
Πληροφορίες

Passport Κεραμεικός Upstairs: Κεραμεικού 58 & Μαραθώνος -  Αθήνα, τηλ. κρατήσεων: 210 5222203. Ώρα προσέλευσης: 21.30, ώρα έναρξης: 22.30. Επιπλέον εορταστικές παραστάσεις: Κυριακές 24 και 31/12. Τιμή εισιτηρίου: 13 ευρώ με μπύρα ή κρασί. Προπώληση εισιτηρίων: καταστήματα: Seven Spots, Reload, Media Markt, βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, Viva Kiosk στο Σύνταγμα, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, τηλεφωνικά: 11876, ηλεκτρονικά: pass-port.com.gr, viva.gr και αθηνόραμα.gr.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή