Δήμαρχος Λέσβου: Ο Γ. Μουζάλας την αποκλειστική ευθύνη για τη Μόρια

Παρασκευή, 08 Δεκεμβρίου 2017 17:31
UPD:17:34
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ

Στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα επιρρίπτει την αποκλειστική ευθύνη για την κατάσταση στη Μόρια ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, με αφορμή τη συνέντευξη του υπουργoύ στο «Spiegel Online».

Σε γραπτή του δήλωση, δήμαρχος Λέσβου ανέφερε ότι «δυστυχώς ο κ. Μουζάλας, αντί να μεταφέρει έναν μεγάλο αριθμό αιτούντων άσυλο στα άδεια κέντρα φιλοξενίας της ηπειρωτικής Ελλάδας και να αποσυμφορήσει τα νησιά, συνεχίζει να επιμένει στον εκβιασμό των τοπικών κοινωνιών των νησιών μας, επιρρίπτοντας μάλιστα σε άλλους ευθύνες που είναι αποκλειστικά δικές του».

«Ο κ. υπουργός είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την κατάσταση του ΚΥΤ Μόριας, για το ότι κινδυνεύουν να χαθούν ανθρώπινες ζωές κατά τη διάρκεια του χειμώνα και για το ότι οι κοινωνίες των νησιών συνεχίζουν να σηκώνουν ένα τεράστιο βάρος. Αντί λοιπόν να παίζει ανεπιτυχώς το παιχνίδι μετατόπισης των ευθυνών, ας πράξει το αυτονόητο και αυτό που σύσσωμες οι τοπικές κοινωνίες έχουν ζητήσει», συμπλήρωσε ο κ. Γαληνός.

Σημειώνεται ότι μιλώντας στο γερμανικό Spiegel και ερωτηθείς εάν η Μόρια της Λέσβου έχει προετοιμαστεί καλύτερα εν όψει του χειμώνα σε σύγκριση με πέρυσι, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής απάντησε ότι το αργότερο μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η προετοιμασία.

Ωστόσο, ερωτηθείς εάν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να υπάρξουν και πάλι θύματα από το κρύο, ο κ. Μουζάλας απάντησε: «Όχι, δεν μπορώ να το κάνω. Αυτό που μπορώ να εγγυηθώ είναι ότι κάνουμε τα πάντα για να αποτρέψουμε αυτή την κατάσταση».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή