Ανδ. Λοβέρδος: Οι δηλώσεις Ερντογάν στο Προεδρικό τραυματίζουν τα εθνικά συμφέροντα

Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2017 15:50
UPD:15:50
SOOC/Alexandros Michailidis

Τα πυρά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΔΗΣΥ Ανδρέα Λοβέρδου δέχθηκαν η κυβέρνηση και το υπουργείο Εξωτερικών, στον απόηχο όσων ειπώθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν για τη συνθήκη της Λωζάνης, ενώ στο κάδρο έβαλε και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. 

Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο, οι δηλώσεις Ερντογάν τραυματίζουν τα εθνικά συμφέροντα και το ερώτημα που προκύπτει για την ελληνική κυβέρνηση για το βήμα που έδωσε στον Τούρκο πρόεδρο μέσα στην ίδια μας τη χώρα, ώστε αυτός να κάνει τις σημερινές δηλώσεις είναι και συγκεκριμένο και πολύ σοβαρό: Κάλεσαν τον Τούρκο πρόεδρο στην Αθήνα προκειμένου να ενισχύσει τον βασικό άξονα της εξωτερικής του πολιτικής που είναι η αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης;

«Επειδή ουδέποτε διανοήθηκε να θέσει δημόσια τέτοιου είδους ζητήματα Τούρκος πρόεδρος ή πρωθυπουργός σε καμία άλλη ελληνική κυβέρνηση, επειδή ζήτημα αναθεώρησης της συνθήκης ούτε υπάρχει ούτε μπορεί να υπάρξει και επειδή επίσης ποτέ στο παρελθόν δεν έχει τεθεί από τη χώρα μας ζήτημα ερμηνείας, η ελληνική κυβέρνηση και το υπουργείο Εξωτερικών έχουν την αποκλειστική ευθύνη για όσα συνέβησαν σήμερα», συμπληρώσε ο κ. Λοβέρδος.

Τέλος, παρατήρησε ότι «η επίσκεψη Ερντογάν στη χώρα μας δυστυχώς ξεκίνησε ως φιάσκο και πολύ φοβόμαστε ότι θα καταλήξει σε ναυάγιο». 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή