Καλύφθηκε από λάσπη ο αρχαιολογικός χώρος στο Δίον

ΥΠΠΟΑ: Αυτοψία των επιπτώσεων από την κακοκαιρία στην Πιερία
Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017 18:42
UPD:20:02

Η καταρρακτώδης βροχόπτωση που έπληξε την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου την περιοχή της Πιερίας είχε επιπτώσεις και σε αρχαιολογικούς χώρους. Ήδη, η τοπική Εφορεία Αρχαιοτήτων έχει προχωρήσει σε αυτοψία και πρώτη καταγραφή των προβλημάτων. Εντός της εβδομάδας θα ακολουθήσει λεπτομερής καταγραφή και πρόταση αντιμετώπισης των προβλημάτων από στελέχη της κεντρικής υπηρεσίας του ΥΠΠΟΑ.

 Ειδικότερα στο  Δίον, τμήματα του αρχαιολογικού χώρου καλύφθηκαν από λάσπη που κατέβασαν οι χείμαρροι από τον Όλυμπο, παρά την πρόσφατη εκβάθυνση του Βαφείρα ποταμού. Οι μεταλλικές κατασκευές (διάδρομοι και γέφυρες) υπέστησαν βλάβες από την υπερχείλιση του ποταμού. Επίσης, ο Τάφος της Κατερίνης (4ος π.Χ.) πλημμύρισε.

 

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δίου παρατηρήθηκαν διαρροές στη στέγη και μερική εισροή νερού στον χώρο των αποθηκών. Για την ασφάλεια, είναι σε συνεχή εγρήγορση ο αρχιφύλακας και οι φύλακες του χώρου.

 Οι υπηρεσίες και το προσωπικό του υπουργείου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησε η κακοκαιρία αλλά και την αποφυγή περαιτέρω ζημιών βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς, με σκοπό  την εύρυθμη λειτουργία του αρχαιολογικού Μουσείου και του χώρου του Δίου.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Βρείτε τι παίζει κοντά σας

Βρείτε στο χάρτη τα πλησιέστερα σημεία (σινεμά, θέατρα, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα) που σας ενδιαφέρουν.

Δημοφιλή