Περιφέρεια Αττικής: Επιτομή των fake news τα περί αδράνειας

Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2017 14:09
UPD:14:17
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
A- A A+

Τη «συστηματική αναπαραγωγή ψευδών ανακριβών ειδήσεων» από ΜΜΕ, περί «δήθεν αδράνειας» για τη μελέτη σχετικά με το ρέμα της Αγίας Αικατερίνης καταγγέλλει η Περιφέρεια Αττικής σε ανακοίνωσή της.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «η μελέτη δεν βρίσκεται στα συρτάρια της Περιφέρειας όπως συνειδητά παραπληροφορούν ορισμένοι». Η Περιφέρεια σημειώνει ότι «έχει δεσμεύσει 12 εκατομμύρια στον προϋπολογισμό της, εγκρίνει τη μελέτη από το 2014, την έχει στείλει στο Δασαρχείο του Δήμου Αιγάλεω, για να λάβει από αυτό το... 2017 την απάντηση ότι τη βάζει στο αρχείο και ότι ζητάει νέα στοιχεία».

«Η υπόθεση αποτελεί τη συμπύκνωση όλων των χρόνιων δυσλειτουργιών της δημόσιας διοίκησης που λειτουργούν ως τροχοπέδη και διαιωνίζουν την αναποτελεσματικότητα, ειδικά σε κρίσιμα έργα όπως το συγκεκριμένο. Αυτή ακριβώς ήταν και η αιτία κατάθεσης από την Περιφερειάρχη της αναφοράς της στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου: να μπει τέλος στην κουλτούρα της ατιμωρησίας και της ανευθυνότητας» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Σε ό,τι αφορά «δήθεν δήλωση της Περιφερειάρχη, το 2014, περί αντιπλημμυρικών έργων που γίνονται σε 6 μήνες», η αλήθεια, όπως τονίζεται, είναι ότι «ουδέποτε η Περιφερειάρχης είπε ή έγραψε κάτι τέτοιο». «Πρόκειται για κοπτοραπτική παραπληροφόρησης από συγκεκριμένες ιστοσελίδες και κανάλια. Είναι η επιτομή της κατασκευασμένης είδησης, fake news, που στοχοποιεί συκοφαντικά πρόσωπα και θεσμούς. Δυστυχώς για τους εμπνευστές των συκοφαντικών, ψευδών δημοσιευμάτων, και ευτυχώς για τους πολίτες, η πραγματικότητα τους διαψεύδει. Γι’ αυτό και επιχειρούν να την αλλάξουν και να την προσαρμόσουν στα συμφέροντά τους» καταλήγει η Περιφέρεια Αττικής.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή