Θετικό σχόλιο Τραμπ για τον Ντουτέρτε

Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017 08:40
UPD:10:26
REUTERS/JONATHAN ERNST

Ο Αμερικανός πρόεδρος δέχτηκε πιέσεις από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προκειμένου να υιοθετήσει μία σκληρή γραμμή έναντι του Ντουτέρτε για τον αιματηρό πόλεμο κατά των ναρκωτικών που διεξάγεται στις Φιλιππίνες, με συνέπεια τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων.

«Τέλειες» χαρακτήρισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, τις σχέσεις του με τον ομόλογό του των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε, μετά από τη συνάντηση που είχαν οι δύο ηγέτες στο περιθώριο της 31ης Διάσκεψης της Ένωσης Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN).

Ο Αμερικανός πρόεδρος δέχτηκε πιέσεις από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προκειμένου να υιοθετήσει μία σκληρή γραμμή έναντι του Ντουτέρτε για τον αιματηρό πόλεμο κατά των ναρκωτικών που διεξάγεται στις Φιλιππίνες, με συνέπεια τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων. Ο Ντουτέρτε είχε δηλώσει την προηγούμενη εβδομάδα ότι θα έλεγε στον Τραμπ «απολύεσαι» στην περίπτωση που ο Αμερικανός πρόεδρος έθετε θέμα παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις Φιλιππίνες.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς, στη συνάντησή τους, ο Τραμπ και ο Ντουτέρτε συζήτησαν συνοπτικά τα ζητήματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ οι συνομιλίες τους περιστράφηκαν ακόμη γύρω από τον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους, ζητήματα εμπορίου, αλλά και την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών.

Ο Τραμπ είχε δεχτεί κριτική τον περασμένο Μάιο, για το θετικό σχόλιο που είχε κάνει για τον Ντουτέρτε στη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας. Ειδικότερα, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε πει στον Ντουτέρτε ότι «κάνει καλή δουλειά» αναφορικά με την καταπολέμηση του προβλήματος της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή