Στις 12 το μεσημέρι βγαίνει από τον Κορυδαλλό ο Δ. Κουφοντίνας

Με αυστηρούς περιοριστικούς όρους η 48ωρη άδεια στο ηγετικό στέλεχος της «17Ν»
Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2017 11:12
UPD:11:20
SOOC/Nikos Libertas

Ο Δ. Κουφοντίνας θα εξέλθει από τη φυλακή για πρώτη φορά μετά το 2002, με αυστηρούς περιοριστικούς όρους, οι οποίοι επιβάλλουν την παρουσία του δύο φορές την ημέρα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του τόπου διαμονής του (Βαρνάβας Αττικής).

A- A A+

Στις 12.00 το μεσημέρι αναμένεται να βγει από τις φυλακές Κορυδαλλού, με 48ωρη άδεια, ο καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια κάθειρξη για την τρομοκρατική οργάνωση «17Ν», Δημήτρης Κουφοντίνας.

Ο Δ. Κουφοντίνας θα εξέλθει από τη φυλακή για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια.

Η 48ωρη άδεια είναι η πρώτη που εγκρίνεται από το Συμβούλιο των φυλακών μετά από αλλεπάλληλες αιτήσεις του και στηρίζεται στις προϋποθέσεις που θέτει παλαιός νόμος που ισχύει για τη χορήγηση αδειών σε κρατούμενους. Σε αυτές δεν περιλαμβάνεται η βαρύτητα των αδικημάτων που έχει διαπράξει ο κρατούμενος, αλλά η συμπεριφορά εντός της φυλακής (πειθαρχικά κλπ.).

Σε βάρος του Δημήτρη Κουφοντίνα έχουν επιβληθεί αυστηροί περιοριστικοί όροι, όπως η εμφάνιση δύο φορές τη μέρα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του στο Βαρνάβα Αττικής.

Είναι η πρώτη φορά που για τη χορήγηση της διήμερης άδειας συναίνεσε και ο εισαγγελέας επόπτης των φυλακών, ο οποίος έχει δικαίωμα να αρνηθεί ανεξάρτητα από τη στάση των άλλων δυο μελών του συμβουλίου, γι΄ αυτό και τελικά η άδεια χορηγήθηκε.

naftemporiki.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή