Αρχίζουν οι ενέργειες προετοιμασίας για την ανέλκυση του «Αγία Ζώνη ΙΙ»

Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2017 19:16
UPD:19:21
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Επιστολή με την οποία ενημερώνει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά ότι αρχίζει τις απαραίτητες ενέργειες για την ανέλκυση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» έστειλε την Παρασκευή ο Όμιλος Σπανόπουλου, ο οποίος έχει αναλάβει και σταδιακά ολοκληρώνει την επιχείρηση απορρύπανσης του Σαρωνικού Κόλπου.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή και σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας, ο Όμιλος προχωρεί «σε όλες εκείνες τις απαιτούμενες ενέργειες, για την άμεση ανέλκυση και απομάκρυνση του ναυαγίου “Αγία Ζώνη ΙΙ”, για την απάλειψη κάθε δυσμενούς συνέπειας από την ύπαρξη του ναυαγίου και του οποιοδήποτε κινδύνου που θα μπορούσε να προσβάλει σε μεγαλύτερο βαθμό το θαλάσσιο περιβάλλον».

Σύμφωνα με την ίδια επιστολή, «από σήμερα 27.10.2017, η εταιρεία έχει προχωρήσει στις διαδικασίες προετοιμασίας και κινητοποίησης του απαραίτητου εξοπλισμού για την ανέλκυση του ναυαγίου. Σε συνέχεια των παραπάνω θα υποβληθεί το συντομότερο το σχέδιο ανέλκυσης αυτού. Τονίζεται ότι καθ’ όλη την διάρκεια επιχείρησης της ανελκύσεως, θα ενταθεί η χρήση αντιρρυπαντικών μέσων και εξοπλισμού για την άμεση καταστολή πιθανής ρύπανσης στην περιοχή του ναυαγίου».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή