Βόλεϊ: Η κλήρωση των Εθνικών ομάδων στο Euro 2019

Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017 16:45
UPD:16:47
EPA/Piotr Wittman

Στον 7o προκριματικό ομιλο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2019, μαζί με τις Σουηδία, Αζερμπαϊτζάν, Λουξεμβούργο κληρώθηκε η Εθνική Ανδρών, ενώ οι Γυναίκες θα παίξουν στον 3ο όμιλο με Ουκρανία, Μαυροβούνιο και Νορβηγία.

Στην κλήρωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα (12/10) στο Λουξεμβούργο, οι 26 ανδρικές Εθνικές χωρίστηκαν σε 7 ομίλους και οι 24 γυναικείες σε 6 ομίλους.

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2019 θα πραγματοποιηθεί σε 4 χώρες (Σλοβενία, Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία) και την πρόκριση στους άνδρες έχουν ήδη εξασφαλίσει οι διοργανώτριες και η πρώτη οκτάδα του Euro 2017 (Ρωσία, Γερμανία, Σερβία, Ιταλία, Βουλγαρία, Τσεχία, Πολωνία, Τουρκία).

Αντίστοιχα, στις Γυναίκες ήδη έχουν προκριθεί οι διοργανώτριες Τουρκία, Πολωνία, Ουγγαρία, Τσεχία και οι οκτώ πρώτες της κατάταξης του Ευρωπαϊκού (Σερβία, Ολλανδία, Αζερμπαϊτζάν, Ιταλία, Ρωσία, Λευκορωσία, Γερμανία, Βουλγαρία).

Στις Γυναίκες την πρόκριση θα πάρουν οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου, ενώ στους Άνδρες θα προκριθούν οι επτά πρώτοι και οι πέντε καλύτεροι δεύτεροι.

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις

  • 21:00
    ΕΡΤ 1 Τυνησία - Αγγλία
δείτε τις σημερινές 3 μεταδόσεις