«Τσουχτερός» ο λογαριασμός για το «λίφτινγκ» του Big Ben

Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2017 23:14
UPD:30/09/2017 00:49
REUTERS/TOBY MELVILLE

«Τσουχτερός», σε σύγκριση τουλάχιστον με τις αρχικές ανακοινώσεις, αποδεικνύεται ο λογαριασμός για τις εργασίες ανακαίνισης του Big Ben, του διάσημου ρολογιού του Λονδίνου, καθώς το βρετανικό κοινοβούλιο γνωστοποίησε ότι το αρχικό κόστος των εργασιών θα διπλασιαστεί στα 69 εκατομμύρια ευρώ.

Με τις αρχικές εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για το πόσο των 29 εκατομμυρίων λιρών (31,7 εκατομμύρια ευρώ), το κόστος των εργασιών επισκευής του εμβληματικού μνημείου που δεσπόζει στη βρετανική πρωτεύουσα θα αυξηθεί περαιτέρω, πιθανόν στις 61 εκατομμύρια λίρες (69 εκατομμύρια ευρώ), σημειώνεται σε ανακοίνωση του κοινοβουλίου.

Η αύξηση του λογαριασμού εξηγείται, όπως σημειώνουν οι βουλευτές, από την «καλύτερη αντίληψη» του εύρους των εργασιών που θα γίνουν, όπως και της πολυπλοκότητάς τους.

Το Big Ben αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα τεσσάρων όψεων ρολόγια με καμπάνες στον κόσμο και ο πύργος του ρολογιού έχει ύψος 96,3 μέτρων.

Η ανέγερση του πύργου ολοκληρώθηκε το 1958, ως μέρος του σχεδιασμού του αρχιτέκτονα Τσαλρς Μπάρι για ένα νέο ανάκτορο, μετά από την καταστροφή του παλιού παλατιού του Ουέστμινστερ από πυρκαγιά το βράδυ της 16ης Οκτωβρίου 1834.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, AFP

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή