Γαλλία κατά Τραμπ για τη στρατηγική του στο κορεατικό

Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2017 12:37
UPD:12:46
REUTERS/ISMAIL ZITOUNY

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λεντριάν

A- A A+

Οι λεκτικοί διαξιφισμοί του Ντόναλντ Τραμπ με τη Βόρεια Κορέα πιθανόν δεν είναι ο καλύτερος τρόπος διαχείρισης της πυρηνικής κρίσης, σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λεντριάν, καλώντας τον πρόεδρο των ΗΠΑ να επικεντρώσει την προσοχή του στην αύξηση της διπλωματικής πίεσης στην Πιονγιάνγκ.

Οι επιθετικές δηλώσεις του κ. Τραμπ και του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν τις τελευταίες εβδομάδες έχουν προκαλέσει φόβους ότι πιθανή λάθος κίνηση θα οδηγήσει στην ανάληψη δράσης με ανυπολόγιστες συνέπειες και κυρίως δεδομένου ότι η Πιονγιάνγκ πραγματοποίησε την έκτη και ισχυρότερη πυρηνική δοκιμή της στις 3 Σεπτεμβρίου.

«Η μέθοδος Τραμπ πιθανόν δεν είναι η καλύτερη, αλλά την ίδια στιγμή δεν θα πρέπει να συγχέουμε τις ευθύνες. Η χώρα που παραβιάζει τις διεθνείς συμφωνίες για τα πυρηνικά είναι η Βόρεια Κορέα. Ο πρόεδρος Τραμπ αντιδρά δυναμικά σε αυτό, αλλά χωρίς αμφιβολία υπάρχει διαφορετικός τρόπος αντίδρασης με την αύξηση της πίεσης και τις κυρώσεις», δήλωσε ο Ζαν-Ιβ Λεντριάν στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας Ρι Γιόνγκ Χο κατηγόρησε την Δευτέρα τον Ντ. Τραμπ ότι κήρυξε πόλεμο στη χώρα του και απείλησε ότι η Πιονγιάνγκ θα καταρρίπτει τα αμερικανικά μαχητικά που θα πετούν κοντά στην κορεατική χερσόνησο μετά την πτήση που πραγματοποίησαν σε κοντινή απόσταση το περασμένο Σάββατο.

Ο επικεφαλής της βορειοκορεατικής διπλωματίας απαντούσε σε σχόλια του Αμερικανού προέδρου στο Twitter ότι ο Κιμ και ο Ρι «δεν θα είναι για πολύ ακόμη εδώ» αν πραγματοποιήσουν τις απειλές τους εναντίον των ΗΠΑ.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή