Β. Κικίλιας: Ανίκανη η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την οικολογική καταστροφή

Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2017 10:02
UPD:11:14
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

«Οι κύριοι εγκλημάτησαν κατά της Αττικής» συνέχισε, προσθέτοντας πως αν ο Κυρ. Μητσοτάκης ήταν πρωθυπουργός θα είχε γυρίσει «κουτρουβαλώντας τον υπουργό του από το Λονδίνο, για να συντονίσει και να μαζέψει αυτό το έγκλημα που έχει γίνει».

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και στον υπουργό Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλή εξαπέλυσε ο Βασίλης Κικίλιας, για τους χειρισμούς τους σε ό,τι αφορά την πετρελαιοκηλίδα στον Σαρωνικό.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. ανέφερε πως ο κ. Κουρουμπλής ήταν στο Λονδίνο και την Κυριακή διαβεβαίωνε πως η διαρροή στο δεξαμενόπλοιο ελέγχεται κατά 95%. «Σχεδόν πανηγύριζε στα ραδιόφωνα και μας είπε ότι έγκαιρα παρενέβη το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και κάνει πολύ σωστά τη δουλειά του. Την Τρίτη σε ραδιοφωνική του παρέμβαση μάς είπε, λίγο έως πολύ, ότι έχει περιοριστεί στη Σαλαμίνα και γύρω-γύρω από το πλοίο η ζημιά. Σε πληροφορίες δημοσιογράφου ότι η ρύπανση φτάνει μέχρι τη Γλυφάδα, είπε ότι δεν είναι πράγματα αυτά, ίσως μια με δυο κηλίδες» είπε ο κ. Κουρουμπλής κάνοντας λόγο για «θέατρο του παραλόγου».

«Οι κύριοι εγκλημάτησαν κατά της Αττικής» συνέχισε, προσθέτοντας πως αν ο Κυρ. Μητσοτάκης ήταν πρωθυπουργός θα είχε γυρίσει «κουτρουβαλώντας τον υπουργό του από το Λονδίνο, για να συντονίσει και να μαζέψει αυτό το έγκλημα που έχει γίνει».

«Άσχετοι και ψευτοοικολόγοι»

Ο κ. Κικίλιας επανέλαβε το αίτημα της Ν.Δ. για την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, καθώς και τη λήψη άμεσων μέτρων επικρίνοντας την κυβέρνηση για το γεγονός ότι η συζήτηση ορίστηκε για τις 20 του μηνός. «Την έβαλαν για τις 20 του μηνός και μετά από 5 μέρες επιστρέφει ο υπουργός για να μας δείξει - μετά την καταστροφή - ότι μπορεί να συντονίσει την κατάσταση. Έλεος πια με αυτούς» ανέφερε.

«Οι πολίτες ψηφίζουν τους πολιτικούς τους, επιλέγουν μεταξύ των συμπολιτών τους, διορίζουν όργανα υπηρεσιακά για να κάνουν τη δουλειά τους. Είναι υποχρέωση του οργανωμένου κράτους και της πολιτείας να προλαμβάνει και να προστατεύει τις περιουσίες και το φυσικό πλούτο της χώρας μας. Οι κύριοι είναι ανεκδιήγητοι στον τρόπο που διοικούν και είναι και άσχετοι και ψευτοοικολόγοι» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. κατηγορώντας την κυβέρνηση για «ανικανότητα».

«Μιλούν για το δάσος του Ελληνικού, για τη δήθεν καταστροφή στη Χαλκιδική, παλαιότερα για τους κορμοράνους στο Βοτανικό και στην πραγματική καταστροφή που συνέβη δυστυχώς στη χώρα μας, είναι ανάξιοι και ανίκανοι να κάνουν το παραμικρό 5 μέρες τώρα και κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό. Αυτή είναι η κυβέρνηση που έχουμε. Τους εγκαλούμε και τους καλούμε να δώσουν εξηγήσεις» δήλωσε.

Επίκαιρη ερώτηση στον κ. Κουρουμπλή

Προανήγγειλε παράλληλα πως σήμερα η Ν.Δ. θα καταθέσει ερώτηση προς τον κ. Κουρουμπλή. «Σήμερα, καταθέτουμε επίκαιρη ερώτηση για να φέρουμε τον κ. Κουρουμπλή στη Βουλή να μας πει τι έχει κάνει. Εκεί στο Λονδίνο δεν άκουσε ότι καταστρέφεται η Αττική; Αυτό έγινε λίγα μίλια μακριά από το επιχειρησιακό κέντρο του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. Αν συνέβαινε μια τραγωδία στο Ιόνιο ή στην Κρήτη, ποια θα ήταν η αντίδραση του κράτους; Στον αυτόματο πιλότο βρισκόμαστε και τολμούν οι κύριοι να βγαίνουν στα ραδιόφωνα και να μιλάνε περί παντός επιστητού. Μέχρι και η Αυγή μιλάει σήμερα για τεράστιες ευθύνες οι οποίες πρέπει να αναζητηθούν και από την πλευρά της δημόσιας διοίκησης. Φανταστείτε τι ζημιά έχει γίνει και τι ευθύνες υπάρχουν. Πού είναι οι κύριοι;» διερωτήθηκε.

«Υπάρχει μια υπεύθυνη αντιπολίτευση με προτάσεις, η οποία χτυπά το καμπανάκι νωρίς, αλλά οι κύριοι δεν ενδιαφέρονται γι’ αυτό, ενδιαφέρονται για έναν τύποις προπαγανδιστικό λαϊκισμό για να κερδίσουν 5-10 μέρες και να πάνε παρακάτω» κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή