Βόλεϊ: Με 7 αλλοδαπούς το πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών

Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017 22:31
UPD:22:36
EPA/Piotr Wittman

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΑΠ ενέκρινε πολύ σημαντικές αλλαγές στο πρωτάθλημα της εφετινής περιόδου, η έναρξη του οποίου ορίστηκε στις 21 Οκτωβρίου.

Η διοργάνωση ενδέχεται να περιλαμβάνει φέτος 11 ομάδες, αν η προσπάθεια των ανθρώπων του Παναθηναϊκού να βρουν τα απαιτούμενα κονδύλια συμμετοχής δεν είναι επιτυχής.

Η προθεσμία που έχουν οι «πράσινοι» λήγει στις 19 Σεπτεμβρίου, ενώ το ζήτημα της Παναχαϊκής (οφείλει στον Μαυραγάνη) αναμένεται να διευθετηθεί προσεχώς. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στις 20/9, ενώ το Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» θα ξεκινήσει στις 14 του επόμενου μήνα.
 
Με αφορμή την έγκριση της προκήρυξης του πρωταθλήματος 2017-18, στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της διοργανώτριας επανασυζητήθηκε η απόφαση του ΔΣ της ΕΣΑΠ της 26ης Μαΐου 2017 για αύξηση του αριθμού των αλλοδαπών αθλητών από τέσσερεις σε επτά.

Σε κάθε περίπτωση, διευκρινίστηκε εκ νέου πως κάθε ΤΑΑ έχει τη δυνατότητα αποκτήσει απεριόριστο αριθμό (αποκλειστικά και μόνον) αθλητών από την Ε.Ε., σύμφωνα με τη σχετική υπουργική Απόφαση που ισχύει από το 2010.
 
Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε να απαλειφθεί ο σχετικός περιορισμός από την προκήρυξη του πρωταθλήματος, ο οποίος ανέφερε ότι στο φύλλο αγώνα μπορούν να αναγράφονται μόνον τέσσερεις αλλοδαποί και στη θέση του να αναφερθεί ότι σε περίπτωση που κάποιο ΤΑΑ επιθυμεί να αποκτήσει απεριόριστο αριθμό -μόνον- κοινοτικών αθλητών, να μπορούν να αγωνίζονται μέχρι επτά εξ αυτών.

Προς τούτο, θα γίνει προσπάθεια από τον πρόεδρο και τις υπηρεσίες της ΕΣΑΠ να πειστούν οι ΕΟΠΕ /ΠΑΣΑΠ για να αποδεσμευθεί συνολικά ο αριθμός των αλλοδαπών αθλητών (είτε αυτοί προέρχονται από χώρες μέλη της Ε.Ε, είτε εκτός) σε επτά, οι οποίοι και να μπορούν να αγωνίζονται χωρίς περιορισμούς.
 
Ακόμη, εγκρίθηκε η εφαρμογή συστήματος bonus για όλες τις ομάδες. Κάθε ομάδα για κάθε βαθμό στο βαθμολογικό πίνακα θα δικαιούται 100 ευρώ, ενώ εγκρίθηκε πριμ για τις ομάδες που θα αγωνιστούν στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις

  • 15:00
    ΕΡΤ 1 Ενόργανη Γυμναστική
  • 14:30
    COSMOTESPORT 1 Νιουκάστλ-Τότεναμ
  • 18:00
    NOVASPORTS 2 Σάλτσμπουργκ-Αούστρια Βιέννης
δείτε τις σημερινές 5 μεταδόσεις