Δ. Βίτσας: Δεν είναι το ίδιο πράγμα τα εγκλήματα ναζισμού - κομμουνισμού

Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017 13:42
UPD:13:53
INTIME NEWS/ΜΕΣΣΙΝΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ

Ο κ. Βίτσας κατηγόρησε τη Ν.Δ. για προσπάθεια να εξισώσει τον κομμουνισμό με τον ναζισμό με βάση τη θεωρία των δύο άκρων.

A- A A+

«Δεν είναι το ίδιο πράγμα τα εγκλήματα ναζισμού - κομμουνισμού» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, τονίζοντας ότι δεν πρέπει «να προσχωρήσουμε σε μια προσπάθεια που γίνεται για αναθεώρηση συνολικά της ιστορίας από τη μια μεριά και που από την άλλη έχει έντονο αντικομμουνιστικό μένος».

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας ανέφερε πως συμφωνεί απόλυτα με τις δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης.

«Όλη η Ελλάδα και τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου δεν δέχονται να εξισωθεί και να αποδεχθούν την θεωρία των δύο άκρων και του κομμουνισμού με το ναζισμό» σημείωσε. Εξήγησε, ακόμη, ότι ο ναζισμός έχει καταδικαστεί παγκοσμίως ως «αντιανθρώπινη ιδεολογία».

«Και η Σοβιετική Ένωση έκανε αυτοκριτική με Χρουστσόφ και Αντρόποφ» δήλωσε και συμπλήρωσε πως και ο τελευταίος ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης Γκορμπατσόφ, με την γκλάσνοστ και την περεστρόικα έθιξε με έντονο τρόπο τα ζητήματα αυτά για τη σταλινική περίοδο.

Ο κ. Βίτσας κατηγόρησε τη Ν.Δ. για προσπάθεια να εξισώσει τον κομμουνισμό με τον ναζισμό με βάση τη θεωρία των δύο άκρων. «Η Ν.Δ. ενίοτε, όχι όλη, υιοθετεί ακροδεξιά ρητορική από αντιπολιτευτική ανάγκη που δεν θα τη βγάλει πουθενά» είπε.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή