Φινλανδία - Τούρκου: Στόχος του 18χρονου δράστη οι γυναίκες

Σάββατο, 19 Αυγούστου 2017 15:47
UPD:20:35
EURONEWS
A- A A+

Ο 18χρονος Μαροκινός ο οποίος κατηγορείται ότι σκότωσε δύο ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους οκτώ στην πόλη Τούρκου της Φινλανδίας, είχε βάλει στο στόχαστρό του γυναίκες, υποστηρίζουν οι αστυνομικές αρχές.

«Πιστεύουμε ότι ο δράστης στόχευε ιδίως γυναίκες. Τραυματίστηκαν και άνδρες όταν προσπάθησαν να προστατεύσουν τις γυναίκες», εξήγησε η επιθεωρήτρια Κρίστα Γκράνροθ, της Εθνικής Υπηρεσίας Ερευνών της Φινλανδίας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο νεαρός μαχαίρωσε και σκότωσε δύο γυναίκες, σε επίθεση που χαρακτηρίζεται «τρομοκρατική ενέργεια» από τις φινλανδικές αρχές. Από τους τραυματίες, οι έξι είναι γυναίκες και δύο άνδρες.

EURONEWS

«Ένας άνδρας τραυματίστηκε στην προσπάθειά του να βοηθήσει ένα από τα θύματα και ο άλλος όταν επιχείρησε να σταματήσει τον δράστη», είπε η κ. Γκράνροθ.

Τα θύματα κατάγονται από τη Φινλανδία, την Ιταλία, τη Μεγάλη Βρετανία και τη Σουηδία.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι MTV, το οποίο δεν κατονόμασε την πηγή του, ο 18χρονος έφτασε το 2016 στη Φινλανδία και ζήτησε άσυλο στη χώρα, όμως το αίτημά του απορρίφθηκε.

Εκτός από τον νεαρό, έχουν συλληφθεί άλλοι τέσσερις Μαροκινοί οι οποίοι ενδέχεται να εμπλέκονται στην υπόθεση, ενώ έχει εκδοθεί και διεθνές ένταλμα σύλληψης για άλλον έναν ύποπτο.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή