Αλ. Τσίπρας: Απόλυτα ελεγχόμενη η κατάσταση στην Ανατ. Αττική

Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2017 13:13
UPD:17/08/2017 15:41
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Συνομιλώντας με πυροσβέστες ο Πρωθυπουργός ανέφερε επανειλημμένα ότι είναι ευγνώμων για τη σκληρή προσπάθειά που καταβάλλουν και πρόσθεσε ότι «το επίτευγμα είναι πολύ μεγάλο». 

A- A A+

Απόλυτα ελεγχόμενη χαρακτήρισε την κατάσταση στην Ανατολική Αττική ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, που επιθεώρησε τις καμένες εκτάσεις. 

Ακόμη, είπε ότι «η καταστροφή είναι σε έκταση περιορισμένη, γύρω στα 15.000 στρέμματα περίπου, ενώ η αντίστοιχη πυρκαγιά στην περιοχή το 2009 έκαψε 150.000 στρέμματα». 

«Αποφύγαμε τα χειρότερα και πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση», συμπλήρωσε και τόνισε ότι τώρα πρέπει να συζητηθούν τα μέτρα αποκατάστασης. 

Συνομιλώντας με πυροσβέστες ο Πρωθυπουργός ανέφερε επανειλημμένα ότι είναι ευγνώμων για τη σκληρή προσπάθειά που καταβάλλουν και πρόσθεσε ότι «το επίτευγμα είναι πολύ μεγάλο». 

Η ΑΥΓΗ ΕΦΗΜΕΡΊΔΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΆΣ

«Ευτυχώς δεν έχουμε θύματα, έχουμε τον περιορισμό της καταστροφής μέσα από τις υπεράνθρωπες προσπάθειές σας, χρειάζεται εγρήγορση, σας ευχαριστούμε θερμά για ό,τι κάνετε», σημείωσε.

Ακόμη, ευχαρίστησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους εθελοντές και τους ανθρώπους της τοπικής κοινωνίας που ανταποκρίθηκαν με ψυχραιμία και έδωσαν σκληρή μάχη. «Πρέπει να έχουμε τα μάτια μας 14 για τις αναζωπυρώσεις [...] καταφέραμε να ελέγξουμε μια δύσκολη πυρκαγιά», συνέχισε. 

Μέσω ασυρμάτου ο κ. Τσίπρας απευθύνθηκε σε όλες τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράσταση και ευγνωμοσύνη. «Την απέραντη ευγνωμοσύνη εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας και για λογαριασμό ολόκληρου του ελληνικού λαού για τη σκληρή προσπάθεια που καταβάλλετε όλες αυτές τις ημέρες. Γνωρίζω ότι πολλοί από εσάς βρίσκεστε για τέσσερα συνεχόμενα μερόνυχτα εδώ, αλλά καταφέρατε κάτι πολύ σημαντικό: να περιορίσετε μια καταστροφική πυρκαγιά. Ευτυχώς, δεν έχουμε θύματα, ανθρώπινες ζωές. Έχουμε τον περιορισμό της καταστροφής μέσα από τις υπεράνθρωπες προσπάθειές σας. Χρειάζεται εγρήγορση, αλλά θέλω να σας εκφράσω τη βαθιά μας ευγνωμοσύνη. Σας ευχαριστούμε θερμά. Σας ευχαριστούμε θερμά για ό,τι κάνετε».

Πριν συναντηθεί με τους πυροσβέστες ο Πρωθυπουργός επιθεώρησε την περιοχή με ελικόπτερο. Εντός της ημέρας θα γίνει σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με υπουργούς. 

 

 

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή