Μολδαβούς και Εσθονούς διπλωμάτες απελαύνει η Ρωσία

Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017 19:49
UPD:19:54
REUTERS/Aleksey Nikolskyi/Kremlin via REUTERS

Φωτογραφία αρχείου του Ίγκορ Ντοντόν με τον Βλαντιμίρ Πούτιν

A- A A+

Η Ρωσία, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, απέλασε πέντε Μολδαβούς και δύο Εσθονούς διπλωμάτες, μετά τις απελάσεις αντίστοιχου αριθμού Ρώσων διπλωματών από την Εσθονία και Μολδαβία.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, οι πέντε Μολδαβοί διπλωμάτες, μέλη του προσωπικού της πρεσβείας της Μολδαβίας στη Μόσχα πρέπει να εγκαταλείψουν την ρωσική επικράτεια εντός τριών ημερών. Οι δύο Εσθονοί διπλωμάτες, ο γενικός πρόξενος της Εσθονίας στην Αγία Πετρούπολη και ο επικεφαλής του πρoξενικού γραφείου στο Πσκοφ, θα πρέπει να εγκαταλείψουν την Ρωσία εντός πέντε ημερών.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε την ελπίδα ότι το Κισινάου θα συνειδητοποιήσει τον «αντιπαραγωγικό χαρακτήρα των μη φιλικών ενεργειών του απέναντι στην Ρωσία».

Ο φιλορώσος πρόεδρος της Μολδαβίας Ίγκορ Ντοντόν, σχολιάζοντας την απόφαση της Μόσχας, δήλωσε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών στα τελευταία 25 χρόνια δεν βρέθηκαν ποτέ άλλοτε στο χείλος της αβύσσου όπως βρίσκονται τώρα, επιρρίπτοντας ευθύνες στην μολδαβική κυβέρνηση και την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, που έχουν φιλοδυτική κατεύθυνση.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή